Inscrierea la o scoala de dans: de ce trebuie sa tinem cont?

Astazi mai stim oare sa dansam, mai apreciem o scoala de dans la justa ei valoare si mai luam in considerare multiplele avantaje pe care inscrierea la o astfel de activitate o are in vietile noastre? Raspunsurile la aceasta intrebare sunt negative si triste, din pacate.

Societatea moderna in care ne ducem azi  traiul, pesimisti si ingropati in rutina de multe ori, nu ne mai permite sa avem timp pentru noi, pentru placerile noastre cum ar fi dansul, joaca, plimbarile prin parc sau cu bicicleta, vizitele pe care le promitem prietenilor de fiecare data.

Chiar daca societatea a adus cu sine numeroase avantaje pentru omul secolului XXI prin numeroasele descoperiri care au avut loc in ultimele decenii, modernitatea ne-a ,,facut cadou” si o goana nebuna dupa profit, dupa o viata agitata care sa ne asigura traiul pe care ni-l dorim, atat pentru noi, cat si pentru familiile noastre.

Nu mai stim sa dansam astazi. Multi dintre noi, batrani sau chiar si tineri, de multe ori. Si ma intreb daca am cunoaste oare beneficiile pe care o astfel de activitate le aduce in vietile noastre, daca am gandi la fel. Lipsa dansului in vietile noastre este o problema mult mai mare decat ar parea pentru ca aceasta activitate este o modalitate mai mult decat ideala de a ne aduce impreuna, de a ne face sa comunicam si de a lega o comunitate, fie ea cat si de mica.

In fapt, cred eu, inscrierea la o scoala de dans si participare la niste cursuri de acest gen alunga considerabil individualismul din vietile noastre si ne invata sa gandim in termenii unei echipe, sa fim altruisti, sa ne bucuram de un succes colectiv si sa ne reconectam la un mediu social, la prietenii durabile si la oamenii din jurul nostru.

Totusi, trebuie sa fim responsabili si atenti atunci cand decidem sa facem acest pas. Ideea de a te inscrie la o scoala de dans nu trebuie nicidecum sa fie spontana. E trebuie sa fie gandita foarte bine si analizata in functie de programul si de timpul liber de care dispui. Chiar daca iti pare o idee buna, distractiva si esti plin de entuziasm si de zel doar la gandul ca ai putea face parte dintr-o echipa de dans, in realitate, lucrurile sunt mult mai serioase.

Nu vei vrea sa mergi acolo obosit, sa nu fii in stare sa te bucuri de lucrurile minunate pe care le vei invata acolo, de colegii tai si de mediul extraordinar pe care il vei experimenta. Daca ai un program deosebit de incarcat in timpul saptamanii, incearca in week-end sau intr-un concediu prelungit. O scoala de dans este un lucru serios, o activitate care iti va ocupa mult din timp, o activitate relaxanta, dar si solicitanta in acelasi timp.

Asa ca daca nu vei vrea sa renunti dupa primele sedinte, incearca sa iti planific foarte bine viitoarele tale cursuri de dans. Iti spunem succes si te incurajam sa faci loc dansului in viata ta!

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

fourteen − twelve =

On Key

Citeste si

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.