Sunt cursurile de dans potrivite pentru copilul tau?

Alegerea si inserarea unui curs de dans in programul copilului tau curs implica mult gandire. In timp ce aceasta poate fi o experienta distractiva si plina de satisfactii, exista si alte aspecte ale implicarii copiilor in activitati extra-curriculare, care trebuie sa fie luate in considerare.

Multe intrebari pot sa circule prin mintea ta. Tocmai din acest motiv, ne-am hotarat sa-ti oferim unele directii de gandire pentru a te ajuta sa iei o decizie.

Primul pas: afla-i programul!

Cursurile de dans vor avea loc in mod regulat si inainte de a-ti angaja copilul intr-o activitate de care acesta nu va putea sa se tina, ar trebui sa ii stii programul. Unele cursuri de dans pot dura 30 minute, in timp ce altele pot dura perioade mai lungi, chiar ore la un moment dat. Unele pot fi mai multe zile pe saptamana si este foarte posibil ca micutul dumneavoastra sa nu reuseasca sa-si insereze in program si aceasta activitate. Aceste informatii ar trebui sa fie calculate si gandite inainte de angajarea copilului dumneavoastra la niste cursuri de dans pentru ca acestea vor lua timp, fara urma de indoiala.

Nu uita de teme!

Unii copii vor fi de-a dreptul extenuati usurinta atunci cand se vor lua lectii de dans, astfel incat in cazul in care copilul dumneavoastra oboseste foarte repede, ar fi cel mai bine sa alegeti cursuri de dans, care sunt oferite la sfarsit de saptamana sau cu ocazia unor evenimente scolare. Trimiterea unui copil obosit la scoala prea poate duce la note mici, gratie faptului ca ii va scadea interesul si capacitatea de concentrare.

De asemenea, in cazul in care copilul dumneavoastra are foarte des cantitate mare de teme, cursurile de dans din timpul saptamanii l-ar putea impiedica sa-si faca treaba. In cazul in care copilul dumneavoastra studiaza acasa, acest lucru nu este o problema foarte mare, deoarece sarcinile pot fi, de obicei, programate in jurul cursurilor de dans, astfel incat copilul dumneavoastra va fi pe deplin ,,in priza” in timpul scolii.

Cat de mult ii place dansul?

Ideea de a se bucura de dans este un factor foarte important atunci cand se analizeaza cursurile de dans. Acest lucru poate parea evident, dar nu este intotdeauna asa. In cazul in care copilul dumneavoastra nu este pasionat deloc de dans, inscrierea acestuia la niste cursuri de dans nu poate fi o idee prea grozava. In schimb, ia in considerare faptul de a-ti cunoaste copilul si de a-i asculta optiunile tocmai pentru ca rezultatul sa fie unul pozitiv, iar el sa fie fericit si multumit de activitatile sale extra-curriculare. Pentru unii copii, dansul va insemna totul, insa nu toti se vor bucura si vor simti la fel. Nu impuneti niciodata un interes copilului dumneavoastra!

Angajament?

Inainte de a inscrie copilul la cursuri de dans, asigurati-va ca este va fi un lucru pe care copilul dumneavoastra il va putea face in ideea in care este in stare sa-si ia un asemenea angajament. In cazul in care micutul dumneavoastra este genul de copil care isi pierde usor interesul in activitati, cursurile de dans nu pot reprezenta cea mai buna optiune.

Acesta va trebui sa asculte, sa aiba un comportament adecvat si sa urmeze instructiunile pentru a avea succes la aceste cursuri de dans. Toate cele de mai sus sunt lucruri pe care trebuie sa le aveti in minte cand veti lua decizia de a va implica copilul in cadrul unor cursuri de dans. Un copil nu trebuie sa fie un dansator perfect pentru a se inscrie la un curs de dans, dar trebuie in schimb sa fie dispus sa invete si sa urmeze instructiunile ce i se ofera. Aceste elemente sunt mai mult decat esentiale.

Sursa foto : uaic.ro

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ten + thirteen =

On Key

Citeste si

Se aprind luminile în Crăciunia

Joi, 3 decembrie 2015, la ora 18.30, ieşenii şi nu numai sunt invitaţi în Atriumul Palas Mall, la aprinderea luminilor din Crăciunia. Publicul va avea

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.