5 sfaturi pentru decorarea unui dormitor

5 Sfaturi Pentru Decorarea Unui Dormitor

Dormitorul reprezintă refugiul nostru la final de zi, locul în care ne cuibărim pentru a ne relaxa și odihni; el este sanctuarul care ne reîncarcă cu energie pentru o nouă zi, o nouă săptămână, pentru noi provocări. De aceea, este foarte important să îl decorezi cu grijă, să îți reprezinte personalitatea, dar în aceași timp să te poată calma și relaxa. Dacă nu ai nicio idee despre cum să-ți deocrezi dormitorul, dar simți că ar trebui să faci o schimbare, îți venim noi în ajutor cu câteva sfaturi și idei de amenajare dormitor.

  1. Alege o culoare subtilă și calmă

În locul culorilor primare, îndrăznețe, în dormitor trebuie să alegi o culoare liniștitoare, sau o paletă de culori monocromatice. Amintește-ți teoria culorilor: nuanțele blânde de albastru, lavandă sau verde sunt considerate calme și senine; nuanțele bogate în tonuri de argintiu, auriu, arămiu, ajută la stabilirea stării de confort. Pentru a fi în concordanță cu personalitatea ta, alege nuanța calmă a culorii tale preferate. De exemplu dacă roșul este culoarea pe care o preferi, alege în dormitor un roz pudră.

  1. Nu ignora tavanul

Acesta este cel de-al cincilea perete din cameră. Când stai întins în pat vezi cumva o suprafață neplăcută sau goală? Atunci adaugă un model subtil, sau o culoare moale, vopsește tavanul într-o versiune puțin mai ușoară decât restul pereților. Astfel, vei ajuta la coborârea vizuală a tavanului și vei oferi spațiului un sentiment de confort și intimitate.

  1. Păstrează-l simplu

Nu îl încărca, pentru că un dormitor trebuie să te relaxeze, iar prea multă mobilă, haine aruncate peste tot, cărți etc. te vor sufoca. Un dormitor ar trebui să arate confortabil și simplu, sofisticat și elegant, indiferent de stilul de decorare pe care îl alegi. Mobilează-ți dormitorul doar cu ceea ce ai nevoie. Un pat, o noptieră sau două, un dulap și, eventual, dacă spațiul permite, o comodă sunt necesități. Orice altceva este dezordine.

Tablou Decor Dormitor
Tablou Decor Dormitor

Accesoriile trebuie menținute la minimum. Alege o lucrare de artă frumoasă, un tablou sau aranjează câteva fotografii de familie, niște plante naturale sau/și lumânări. Ar trebui să fie suficient.

  1. Alege cu atenție mărimea mobilierului

Când te pregătești pentru cumpărarea unui dormitor, începe cu un plan și un desen cu măsurătorile acestuia. Mobilierul trebuie să se potrivească camerei: nu alege un pat mare și un dulap mare pentru un dormitor mic. În sens contrar, într-un dormitor de dimensiuni mari, piesele de mobilier mici vor părea pierdute.

  1. Acoperă ferestrele

O fereastră frumos îmbrăcată va ajuta la încadrarea ferestrei și a priveliștii. Dacă îți plac perdelele moi, care filtrează lumina, combină-le cu rulouri opace care pot fi trase în jos pentru a menține intimitatea noaptea și pentru a bloca lumina dimineții. Draperiile recomandate pentru dormitor sunt cele care nu lasă lumina să treacă prin ele sau care au căptușeală. Acestea, odată trase, îți vor permite să dormi până târziu în zilele în care organismul îți cere acest lucru.

Este ușor să decorezi un dormitor dacă urmezi aceste reguli simple; cel mai important e să îl lași cât mai simplu cu putință, să nu îl supraaglomerezi cu mobilier și lucruri, iar culorile să te relaxeze și să îți provoace o stare de bine.

Comentarii

comments

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four × 2 =

On Key

Citeste si

Tacos Special Week

Restaurantul Little Texas este locul n care unicitatea si autenticitatea se regasesc in cele peste 100 de preparate, pregatite dupa retete traditionale americane. Atmosfera specifica

Iași Business Days

Anul acesta, evenimentul Iași Business Days va avea loc în perioada 1-2 iulie 2015 la Palas Mall din Iaşi, înscrierile pentru toți cei care vor

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.