Aurul antic al României, expus la Palatul Culturii

Expoziţia „Aurul şi Argintul Antic al României“ se numără printre cele mai valoroase bunuri din patrimoniul cultural al ţării noastre, multe unice în Europa şi în lume“, spune managerul Complexului Muzeal Moldova.

La redeschiderea Palatului Culturii, care va avea loc pe data de 27 aprilie, ieşenii vor putea admira, printre altele, şi expoziţia „Aurul şi argintul antic al României“. Aceasta va fi o expoziţie temporară, deschisă în perioada 27 aprilie – 5 iunie, organizată de Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR), în colaborare cu 31 de muzee de profil din întreaga ţară, între care şi instituţia gazdă. Expoziţia reuneşte peste 1.000 de obiecte arheologice din metale preţioase, de o valoare istorică deosebită, descoperite de-a lungul ultimelor două secole pe teritoriul României.

„Aurul şi Argintul Antic al României“ reprezintă cel mai important proiect expoziţional realizat în România în ultimii 20 de ani, sub egida Ministerului Culturii, de către Muzeul Naţional de Istorie a României, originalitatea sa constând atât în maniera de abordare a problematicii istorice, cât şi în asocierea inedită a celor mai frumoase piese din colecţiile instituţiilor participante.

„Concepută ca un spaţiu de comunicare şi (re)descoperire a unei multitudini de istorii din trecutul României, expoziţia oferă vizitatorului contemporan o impresionantă incursiune istorică, într-o perioadă de peste 6.000 de ani, cuprinsă între Eneolitic şi Antichitatea Târzie (mileniul al V-lea î.H. – secolul al VII-lea d.H.), şi pune în valoare capodopere ale orfevrăriei preistorice şi antice de pe teritoriul României, un patrimoniu provenit din descoperirile arheologice ale ultimelor două secole. Expoziţia se numără printre cele mai valoroase bunuri din patrimoniul cultural al ţării noastre, multe unice în Europa şi în lume“, a precizat Lăcrămioara Stratulat, managerul Complexului Muzeal Moldova.

Muzeul de Istorie a Moldovei contribuie la proiectul „Aurul şi Argintul Antic al României“ cu piese provenite dintr-unul din tezaurele cu monedă romană descoperite la Muncelu de Sus şi cu obiecte de podoabă de la Poiana (Galaţi) şi Truşeşti (jud. Botoşani). Expoziţia va fi deschisă zilnic, de marţi până duminică, între orele 10 şi 17. Biletele au preţul de 12 lei, 6 lei, 3 lei, în funcţie de categorie. Mai multe detalii despre tarife puteţi afla de pe site-ul palatulculturii.ro.

Aurul antic al României 2

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

On Key

Citeste si

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.