Avantajele construirii unei case din lemn

Proiecte din ce in ce mai interesante incep sa prinda contur in ceea ce priveste modul de a percepe o locuinta moderna si confortabila in acelasi timp. In tarile europene, ideea unei locuinte ecologice a inceput sa se dezvolte deja de cativa ani, iar o casa de lemn, de exemplu, se afla in topul preferintelor oamenilor care doresc sa isi construiasca un camin sanatos.

Si Romania se regaseste printre aceste tari unde constructiile care au structura de lemn capata o proportie interesanta, desi procentul ramane inca scazut comparativ cu Franta sau Germania.

Multe firme au investit si in promovarea on-line a caselor din lemn pe care le fabrica pentru o mai buna vizibilitate a acestora, asa cum este bursa industriei lemnului AfaceriLemn.ro ce desfasoara operatiuni atat pe plan local cat si international.

Constuctille din lemn prezinta o serie de avantaje, pe langa cel ecologic. Pretul este un criteriu important deoarece este mult mai convenabil sa construiesti o casa din lemn decat o casa din caramida. Oricum chiar daca ai construi o casa din caramida tot vei avea de cherestea deci un produs tot al industriei lemnului.

Datorita acestor proprietati si a rapiditatii de executie, structura pe lemn a devenit o solutie incontestabila in constructii. Lemnul este singurul material de constructie reciclabil si regenerabil. Constructiile din lemn nu utilizeaza decat o cantitate mica de apa si permite, in acelasi timp, economisirea acestei materii prime atat de valoroasa.

De-a lungul timpului s-au format o serie de idei preconcepute, care insa nu sunt veridice. De exemplu, constructiile din lemn nu distrug padurea, ci, din contra, participa la conservarea acesteia. In plus, padurea reprezinta o rezerva importanta care necesita o intretinere rigurosa.

Aceasta evolutie garanteaza o soliditate si durabilitate perfecta.

Sursa foto : hothdwallpaper.net

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

On Key

Citeste si

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.