Campusul Tudor Vladimirescu va fi modernizat

Miercuri a fost prezentat la UTI proiectul pentru un campus modern, cu spaţii de lectură şi de recreere pentru studenţi, cu prize şi internet wireless, hamace, panouri pentru graffiti, spaţii pentru biciclete şi totemuri luminoase, care semnalizează căminele.

Şapte studenţi de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIAŞI), Facultatea de Arhitectură „G.M.Cantacuzino”, au regândit spaţiile verzi şi totemurile care anunţă căminele în Campusul „Tudor Vladimirescu”.

În urma concursului de proiecte din noiembrie 2015, planşele celor două echipe câştigătoare, formate din Andrei Bujorean, Lelia Tatu, Amalia Vacaru, Andreea Movilă (echipa totem) şi Andreea Vasilache, Andreea Nistor, Ioana Croitoru (echipa amenajare spaţiu verde), dezvăluie un nou Tudor Vladimirescu, care aduce aminte de campusurile studenţeşti ale marilor universităţi vest-europene.

  1. Echipa AALA, care se ocupă de design-ul celor patru totemuri (T1-2, T3-4, T5-6, T7-8), a oferit o soluţie simplă şi modernă, prin care o cutie de plexiglas înfăşoară o bandă LED, iar numărul căminului este decupat în acea cutie, LED-ul fiind de culoare diferită pentru fiecare cămin.

„Conceptul nostru este Student la puterea t, unde t este Tudor, şi vrem ca acesta chiar să prindă contur, să imprimăm această idee celor care locuiesc în campus, Ion la puterea t, Maria la puterea t”, explică Andreea Movilă. În acest sens, cei patru tineri au gândit şi o aplicaţie, Student la puterea t card, pornind de la ideea ca fiecare cămin să fie asociat cu culoarea care se regăseşte pe totemul său.

„În momentul în care stai la cămin uneori nu ştii să explici celui care vine la tine unde stai sau cum să ajungă acolo. Aplicaţia ar putea să genereze automat o carte de vizită pe care o poţi trimite celui care vine la tine, sau o poţi chiar imprima pentru a o purta la tine, iar acea carte de vizită va conţine şi harta campusului, destinaţia şi câteva detalii şi repere”.

  1. De reamenajarea şi înfrumuseţarea spaţiului dintre cămine s-a ocupat echipa AAI. Design-ul lor presupune vegetaţie nouă şi spaţii de recreere şi de lucru de forma unor buline, cu mese şi bănci semi-circulare, unde studenţii pot sta la laptop, să socializeze sau să se relaxeze. Aici vor avea prize pentru a-şi încărca diversele dispozitive, dar şi acces la internet prin routere wi-fi. Aceste spaţii vor fi umplute cu pietriş colorat sau mulci decorativ, iar în şi între ele vor fi înfipte în pământ dale colorate din beton.

Membrii echipei s-au consultat inclusiv cu studenţii din cămine, pentru a afla şi care sunt ideile acestora şi ce cred ei că ar trebui să se mai regăsească în spaţiul verde.

„Am lansat ca un studiu sociologic pe Facebook, să vedem cam ce ar vrea de la spaţiul respectiv şi pe baza feedback-ului lor am încercat să luăm şi să implementăm ideile care erau fezabile”, povesteşte Andreea Vasilache.

Cele două echipe câştigătoare au fost premiate pentru ideile lor cu câte 500 de lei (echipa totem) şi 1.000 de lei (echipa amenajare spaţiu verde). Partea de proiectare s-a terminat, însă cei şapte studenţi lucrează în continuare cu reprezentanţii universităţii, petru ca proiectele lor să fie implementate aşa cum le-au gândit.

„E un precedent vizibil care se creează acum, unde studenţii sunt implicaţi şi se dovedeşte că trebuie să le punem la încercare creativitatea şi să le cerem sfaturi. Iniţiativa se bazează pe cultivarea spiritului lor de echipă şi a implicării”, spune Horia Şundrea, asistent la Facultatea de Arhitectură „G.M. Cantacuzino”.

Până la sfârşitul acestui an, cele două proiecte vor fi finalizate, iar Campusul „Tudor Vladimirescu” va avea o imagine nouă, gândită chiar de studenţii care locuiesc în el şi adaptată la nevoile lor.

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

18 − one =

On Key

Citeste si

Piscine în Iași – program și prețuri

PISCINA EOS CLUB Adresa: Str. Rediu nr. 64, Tel. 0741-915.210, 0744-620.239, 0746-073.741 Program: Luni -Duminica: 9:00-20:00 Tarife intrare Luni – Duminica: 25 roni /persoana Copii pana in

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.