Ce sanse de a te angaja ai in regiunea Moldovei

Manpower a realizat un studiu care urmarea perspectivele angajarii in ultimul trimestru al acestui an in diferite regiuni ale tarii. Angajatorii din N-V si Bucuresti vor scoate la concurs cele mai multe locuri de munca.

Studiul arata ca cei mai multi angajatori, aproximativ 69%, nu anticipeaza schimbari in numarul salariatilor din companie. Cercetarea s-a desfasurat intre 21 si 29 iulie pe 625 de angajatori. Cele mai multe angajari se vor face in finante, imobiliare si servicii, apoi in industria prelucratoare.

Cele mai multe joburi vor fi disponibilie in Nord-Vest, previziunile de angajare fiind de 10%. Urmeaza apoi Bucresti-Ilfov si regiunea de Sud, previziunile de angajare fiind de 10% si respectiv 9%.

In contrast, in Nord-Este se vor face concedieri, iar previziunea de angajare este de -10%.

Economica.net a citat directorul general al ManpowerGroup Romania, care a declarat urmatoarele: „Increderea angajatorilor nu a suferit schimbari dramatice din trimestrul III/2011, desi perspectivele ocuparii fortei de munca au fost ceva mai conservatoare in 2013 si la inceputul anului 2014. In ansamblu, se observa aceeasi abordare calculata si echilibrata in privinta angajarilor, insa fluctuatiile intentiilor de angajare la nivel de sector de activitate sau regiune s-au intensificat. Ponderea angajatorilor care intentioneaza sa-si creasca numarul de angajati a scazut cu 7 puncte procentuale fata de trimestrul trecut. Aceasta incetinire a ritmului de angajare este caracteristica perioadei de final de an, dar poate sa indice si o lipsa de certitudine a angajatorilor cu privire la orizontul pe termen lung. Cert este ca semnalele pozitive pe care le-am primit pe parcursul ultimelor trei trimestre sunt acum mai puțin omogene”.

Sursa foto: gravity-personnel.com

 

Comentarii

comments

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

12 − 11 =

On Key

Citeste si

5 servicii Google de care nu stiai

In ciuda polemicilor care au luat nastere in jurul sau, Google continua sa fie un element indispensabil in viata online. Pe langa seviciile standard de cautare bara Google

Festivalul Tehnologiei

În acest weekend, 4 – 6 decembrie, are loc la Palas Iași expoziția interactivă Festivalul Tehnologiei, cea mai mare de acest gen din țară (cu

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.