Cum iti revii financiar dupa divort

Atunci când divorțezi, probabil treci prin una dintre cele mai grele momente din viața ta. Pe lângă faptul că nu vei mai avea lângă tine persoana cu care credeai că îți vei petrece întreaga viață, trebuie să iei decizii financiare importante care îți afectează viitorul. Majoritatea oamenilor, atunci când divorțează, pierd jumătate din bunuri și avere. Din acest motiv, imediat după divorț, în ciuda faptului că trebuie să începi o nouă viață ai nevoie de multă claritate atunci când vine vorba de deciziile financiare. Astfel, divorțul nu te va duce la sapă de lemn. Atunci când îți este greu să găsești resursele care să te pună pe picioare după un astfel de eveniment, poți accesa un site de comparație a creditelor în România, unde vei găsi cea mai bună variantă de împrumut pentru tine.

Chiar dacă imediat după divorț te vei confrunta cu singurătatea dar și cu o serie de sentimente, de la furie până la tristețe, trebuie să îți analizezi cu claritate situația financiară. Astfel, dacă te muți într-o casă nouă sau chiar într-un alt oraș, este important să fii realist în alegerile făcute. Spre exemplu, nu ar trebui să cumperi mașina visurilor tale doar pentru că simți că meriți doar pentru că ai divorțat. Vei fi tentat să faci abuzuri deoarece starea ta emoțională nu este tocmai stabilă. Din acest motiv, trebuie să analizezi care este starea ta financiară. Venind dintr-o familie cu două venituri, vei observa că venitul tău nu este la fel de îndestulător ca înainte, prin urmare excesele tocmai acum nu sunt oportune.

Și de acte trebuie să te ocupă imediat după ce divorțezi. Trebuie să îți schimbi buletinul, numele, dacă este cazul, permisul de conducere, conturile și adresa de corespondență. În 2-3 zile poți rezolva această problemă dacă ești dispus să faci mai multe drumuri. Dacă buletinul și carnetul de conducere le poți schimba cu ușurință la Evidența Populației și Poliție, pentru partea financiară trebuie să te înarmezi cu foarte multă atenție, în special dacă ai avut același cont ca soția. În urma divorțului este clar cum împărțiți banii, însă de foarte multe ori nu se iau în calcul și taxele de divorț și costurile suplimentare pentru închiderea conturilor. Chiar dacă este neplăcut, cu cât faci mai repede succesiunea pentru acestea cu atât mai ușor îți va fi în viitor, pentru că nu va mai fi nevoie de cereri speciale atunci când vrei să îți accesezi banii.

Un plan financiar este util oricui. Însă atunci când iei viața de la capăt, trebuie să te obișnuiești să faci anumite lucruri singur. Există posibilitatea să economisești mai greu dar nici nu va trebui să ceri acordul cuiva atunci când vrei să faci o investiție riscantă. Un astfel de plan te va ajuta să îți impui niște scopuri financiare și să îți echilibreze cheltuielile.

Dacă iei decizii informate și responsabile imediat după divorț, atunci te vei acomoda mai ușor la noua ta viață. În cazul în care divorțul te-a dus la faliment, poți apela la un împrumut de la Credit247.ro pentru a te pune pe picioare. Este important ca după această perioadă să nu cazi în plasa cumpărăturilor impulsive care te vor împovăra din punct de vedere financiar. Ca în orice altă situație neplăcută din viață, cumpătarea este foarte importantă atunci când trebuie să îți pui viața la punct după un divorț.

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

On Key

Citeste si

VOCEA ROMÂNIEI vine la Iaşi!

Caravana Vocea României va ajunge în această duminică la Iaşi! Aspiranţii dornici să-şi pună în valoare vocea sunt aşteptaţi duminică, 31 mai, de la ora

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.