De acum inainte vei stii cat te taxeaza banca la fiecare operatiune

Bancile vor fi obligate in perioada urmatoare sa afiseze pe ecranele bancomatelor comisioanele pe care le percep operatiunilor pe care le efectueaza o persoana cu un card de debit sau de credit. Se va exprima suma exacta, nu procentual, conform proiectului intocmit de Autoritatea pentru Protectia Consumatorilor.

Conform proiectului Autaritatii pentru Protectia Consumatorilor: „Prestatorii de servicii care efectuează operaţiuni de plată prin intermediul cardurilor de debit şi a cardurilor de credit la terminalele ATM au obligaţia de a informa consumatorii asupra tuturor comisioanelor, taxelor şi oricăror altor tipuri de costuri pe care trebuie să le suporte consumatorul în legătură cu contractul de prestări servicii, conform prevederilor prezentului ordin”.

Informatiile legate de costurile tranzactiei vor fi afisate in ordinea operatiunilor efectuate de catre client, el avand optiunea de a renunta la respectiva operatiune. Datele vor fi vizibile, usor de citit si vor preciza suma exacta pe care o are utilizatorul de platit. Literele si cifrele folosite pentru a reda costurile vor fi exact ca celelalte caractere de pe ecranul ATM-ului.

In cazul in care cardul este blocat sau retinut pe ecranul bancomatului va fi afisat termenul maxim de recuperare si numarul de telefon apelabil in aceasta situatie.

Intre 1 si 11 septembrie se asteapta propunerile si observatiile pentru acest proiect.

Sursa foto: www.cugetliber.ro

 

Comentarii

comments

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × one =

On Key

Citeste si

Maine incepe Targul de Cariere Iasi

Peste 60 de companii și organizații recrutează la Târgul de Cariere Iași mâine și miercuri (10-11 octombrie). Evenimentul are loc la Palas Mall și se

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.