O universitate din Iasi produce energie terminca

Dupa ce campusul Universitatii Tehnice “Gheorghe Asachi” Iasi a fost modernizat, cheltuielile ajungand la peste 68 de milioane de lei, institutia revine cu o alta noutate. De data aceasta, odata cu 15 Consiliul General (CG) al Agentiei Nationale de Reglementare a Energiei (ANRE) a raspuns pozitiv cererii ce viza dobandirea unui certificat de producator energetic pe piata din Romania.

„Acesta este cel mai important proiect pentru noi. A fost reabilitat Campusul Tudor Vladimirescu, unde locuiesc 8.500 de studenti. In total, au fost reabilitate si anvelopate 12 camine, au fost facute doua terenuri ultramoderne de sport si au fost montate doua module de co-generare” a declarat rectorul UTI.

Aceasta a adaugat ca prin intermediul modulelor produc energie termica si electrica la preturi mult mai mici. Urmeaza sa fie reabilitate si celelalte sase camine imediat ce universitatea primeste noi finantari cu fonduri europene.

Scopul de a creste confortul studentilor si de a scadea tarifele de cazare a fost indeplinit, conform rectorului Universitatii Tehnice.

Sursa foto: www.das.ro

Comentarii

comments

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 − two =

On Key

Citeste si

ETCFEST – 20-24 octombrie

Vrei să începi studenția într-un mod special? Sau vrei sa te distrezi puțin la început de an? Atunci noi avem soluția perfectă! Liga Studenților Electroniști

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.