Incalzirea pe baza de lemn: un raspuns la acuzatiile de poluare

De-a lungul timpului, practica de incalzire pe baza de lemn a fost acuzata de poluare din pricina emisiilor de particule fine. Intr-adevar, folosirea lemnului in seminee deschise sau in aparate de incalzire vechi poate reprezenta o sursa de emisie a particulelor fine.

De aceea, este important sa utilizam numai echipamente atestate care sa raspunda unor norme stricte in ceea ce priveste emisia de poluanti.

 

Fabricantii de aparate de incalzire pe baza de lemn de foc si alte institutii de recunoastere europeana sunt angajati intr-un demers in favoarea respectarii mediului inconjurator si a sanatatii publice. Ei lucreaza deja de cativa ani la imbunatatirea continua a calitatii produselor lor.

In plus, incepand cu anul 2011, emisiile de particule sunt luate in considerare in atribuirea numarului de stele pe care le primeste fiecare aparat care poarta o eticheta care sa ateste respectarea normelor, in acelasi mod cum se procedeaza si cu emisiile de monoxid de carbon.

Pentru a optimiza performantele instalatiilor de incalzire atestate pe baza de lemn, aderentii certificatelor de atestare reamintesc importanta pe care o reprezinta valorificarea combustibililor de lemn de calitate, care au certificate recunoscute, precum DINplus sau Enplus.

De exemplu, in Franta este recunoscuta eticheta Flamme verte de 5 stele care limiteaza emisiile de particule in aer cu mai putin de  125 mg/m3.

Astfel de aparate de incalzire pe baza de lemn pot fi achizitionate si prin intermediul fabricantilor care isi promoveaza produsele pe site-uri de specialitate, cum ar fi AfaceriLemn.ro.

Daca ar fi sa facem  uitata componenta ecologica si reducerea poluarii in mediul imediat inconjurator noua ar trbui doar sa ne deschidem televizorul si sa vedem stirile din si despre Rusia principalul furnizor de gaz al Europei. Nu-i asa ca va tenteaza din ce in ce mai mult varianta ecologica a incalzirii cu lemn de foc, brichete sau pelete din rumegus ?

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

On Key

Citeste si

Competiția inginerească EBEC revine în Iaşi

În perioada 25-26 noiembrie BEST Iași organizează etapa locală a competiţiei inginereşti European BEST ingineering Competition (EBEC), adresată tuturor studenţilor de la Universitatea Tehnică „Gheorghe

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.