Număr de locuri și taxe mai mari la UAIC

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi aduce schimbari in procesul de admitere de anul acesta: pe de o parte, candidatii vor avea mai putine emotii la admitere datorita numarului de locuri crescut, iar, pe de alta parte, vor creste si taxele de scolarizare si admitere la unele facultati.

Desi sunt din ce in ce mai putini candidati inscrisi la admitere, numarul de locuri disponibile va fi mai mare cu 189 fata de 2014, ajungand anul acesta la 3.555, atat la taxa, cat si la buget, in cadrul universitatii.

In ceea ce priveste taxele de admitere, acestea raman la fel, cu exceptia Facultatii de Geografie si Geologie, care a marit taxa de inscriere de la 100 de lei la 190 pentru orice specializare. Se observa si o marire a taxei de scolarizare in cadrul Facultatii de Filosofie si Stiinte Social Politice, unde studentii care vor fi inmatriculati in toamna 2015 vor plati 3.000 de lei anual fata de colegii sai din anul doi care au scos din buzunar cu 300 de lei mai putin.

Modalitatea de admitere la facultatile Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi va fi concursul pe baza de dosar, unde media examenului de bacalaureat va conta in proportie de 100%.

Sursă foto: portal.radioiasi.ro

Comentarii

comments

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

thirteen + fifteen =

On Key

Citeste si

VEO angajează vorbitori de spaniolă

Compania VEO Worldwide angajează vorbitori de limba spaniolă pentru o carieră în comerț internațional. Dacă te interesează această oportunitate, te invităm să trimiți CV-ul la adresa