Pericolele care se ascund in spatele pariurilor sportive

Atunci cand esti tanar, tentatiile sunt mult mai mari iar linia dintre placere si dependenta in cazul pariurilor poate fi foarte subtine. Dependenta de jocuri de noroc poate avea efecte nebanuite pentru studenti, care mutati in alt oras departe de ochii familiei pot fi victime ale dependentei de pariuri online.

Totul incepe intr-un mod inofensiv mai ales pentru pasionatii de sporturi. Daca esti fan fotbal si cunosti toate echipele si jucatorii, vei fi tentat sa pariezi ocazional pe echipa preferata sau pe o echipa care este in forma. Nu este nimic in neregula cu asta si probabil orice pasionat de sport, a vrut sau a pariat macar o data in viata lui. Problema este daca placerea se transforma in dependenta si toti banii pe care ii ai, sunt folositi pentru a paria.

Conform Prosport.ro, romanii pierd anual 450 milioane de euro la jocul de pacanele iar acelasi ziar spune ca la Cluj s-a infiintat un Grup de Ajutor pentru cei care vor să se trateze de patima jocurilor de noroc. Grupul se numeste Preventis si pentru a lua legatura cu ei puteti trimite un email la adresa [email protected] sau puteti suna la numărul de telefon 0364/805.114.

Leo, unul dintre initiatorii grupului spune ca are prieteni care s-au sinucis din cauza dependentei pentru jocuri de noroc si puncteaza ca nu suma pariata face diferenta intre un dependent si un jucator obisnuit ci faptul ca dependentul nu se poate opri din jucat pana nu e prea tarziu:

„Nu toată lumea devine dependentă. Depinde foarte mult de caracter. Jucătorii nu-şi dau seama că sunt jucători până nu e prea târziu. Eu până nu m-am dat cu fundul de asfalt nu mi-am dat seama că sunt dependent. Un jucător dependent trăieşte într-o lume de vis. Se gândeşte mereu: «Acum o să câştig. O să mai achit şi din datorii şi va fi bine»“.

Ce putem face pentru cei care sufera de dependenta de pariuri?

Daca observi in jurul tau persoane care au aceasta problema cu jocurile de noroc, poti observa unele indicii in comportamentul lor: lipsesc de la facultate sau servici, se plang mereu de probleme cu banii sau probleme de sanatate, ii poti indruma catre ajutor de specialitate: sa se adreseze unui psihiatru, unui psiholog sau consilier.

Problema cea mai mare in aceste cazuri, conform Sfatulmedicului.ro este ca persoana dependenta nu constientizeaza adictia si, prin urmare, nu considera ca are nevoie de ajutor in rezolvarea acesteia. Pentru acestia o vizita la psihiatru sau psiholog impusa nu ii va ajuta pentru ca daca nu accepta ca au o problema si nu se vor duce sub propria decizie nu vor dori sa schimbe nimic. Comportamentul problematic va ramane si va aduce dupa sine si mai multe consecinte negative – ascunderea fata de ceilalti a pariurilor ulterioare, reactii galagioase sau violente odata cu aparitia interdictiilor, refugierea in alte vicii precum droguri si alcool, etc.

Dar pentru cei care inteleg ca au o problema, chiar si atunci cand dependenta este instalata de mai mult timp, exista speranta. Iar acestia pot fi indrumati sa ia calea unui terapeut care este format in terapie cognitiv comportamentala, aceasta fiind cea care da cele mai bune rezultate in cazul dependentelor, de orice fel.

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

On Key

Citeste si

Zvonuri noi despre iPhone 8

Apple a anuntat lansarea iPhone 8 in a 2 a jumatate a lunii septembrie si unele zvonuri de ultima ora dau ca sigura disparitia butonului

Sase Cocktailuri de vara

Pentru ca tot esti in vacanta, ai timp sa arunci un ochi la ce mai e prin frigider. Daca esti disponibil, poate ai sa incerci

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.