Principiul de functionare al tigarilor electronice

E-tigarile, cunoscute sub numele de tigari electronice sunt dispozitive ce emit doze de nicatina sub forma de vapori. Dispozitivul functioneaza pe baza de baterie si pot emite si vapori ce nu contin nicotina.

Producatorii de astfel de tigari, afirma ca ele sunt alternative sanatoase la tigarile traditionale, oferind aceiasi placere a fumatului dar fara niciun risc pentru sanatate.

E-tigarile au forma de tuburi alungite, marea lor majoritate fiind in forma de tigara, trabuc sau pipa. Mare parte se refolosesc, fiind necesara inlocuirea rezervei dar sunt si unele de unica folosinta.

Tigara electronica a aparut in China in anul 2004, fiind inventata de farmacistul Hon Lik. Compania pentru care lucra Lik, Golden Dragon Holding a inceput sa exporte tigara pe marile piete ale lumii incepand cu 2005.

Principiul de functionare al unei tigari electronice este urmatorul : utilizatorul trage din tigara si un senzor activeaza un element de incalzire care vaporizeaza o solutie lichida aflata in capatul tigarii. Solutia lichida poate contine nicotina sau poate fi doar aroma.

La modelele mai vechi (modele manuale), exista un buton de on si off. Un LED indica daca dispozitivul a fost activat atunci cand utilizatorul inhaleaza.

Arome

Pentru persoanele ce prefera aromele, care pentru tigarile normale au fost interzise de uniunea europeana anul trecut, tigarile electronice sunt alternativa deoarece exista lichid Liqua sau Ecopure ce ofera arome premium de menta, tutun clasic, tutun camerelizat, ciocolata, banane etc.

Daca nu esti convins deja ca tigarile electronice sunt alternativa, te anunt ca intr-o tigara obisnuita exista peste 60 de substante nocive organismului printre care amintim doar :

– gudron – lichid vascos ce contine majoritatea substantelor cancerigene

– benzen – solvent industrial ce provine din petrol

– arsenic – cunoscut in special drept cauza a cancerului de piele si pulmonar

– poloniu 210 – element radioactiv

Articol recomandat de www.vapori.ro.

Sursa foto : webmd.com

Comentarii

comments

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 + 17 =

On Key

Citeste si

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.