Scandal la UAIC – profesor acuzat de favoruri sexuale

Conferenţiarul universitar doctor Constantin Petrovici este cercetat sub control judiciar de procurorii ieşeni după ce ar fi solicitat unei studente de la Facultatea de Psihologie din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” să facă sex cu el pentru a o ajuta la un examen.

„Putem confirma doar că s-a dispus măsura controlului judiciar în acest dosar, cercetarea fiind însă nepublică la acest moment. Din acest considerent, nu vă pot furniza alte informaţii despre conţinutul dosarului”, ne-a precizat în cursul zilei de ieri procurorul Alexandru Pecincu, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunal.

După ce a fost pus sub control judiciar, lui Constantin Petrovici i s-a interzis să îşi mai exercite funcţia de cadru didactic. El a contestat în instanţă decizia procurorilor de a-l plasa sub control judiciar însă, pe 1 iulie, Tribunalul a respins plângerea universitarului. Surse juridice au conturat care sunt faptele ce îi sunt imputate conferenţiarului Constantin Petrovici.

Potrivit surselor, pe 16 şi 17 iunie, cadrul universitar de la disciplina de Didactica Matematicii i-ar fi cerut uneia dintre studentele de la Facultatea de Psihologia şi Ştiinţele Educaţiei să facă sex cu el pentru a o ajuta pe aceasta la un examen. Din informaţiile noastre, ar fi vorba de studenta A. B., ce era, în momentul comiterii presupuselor fapte, studentă în anul III la facultatea amintită. Ulterior, tânăra a reuşit să promoveze şi şi-a obţinut şi diploma de licenţă. Ea nu a dat curs solicitării cadrului didactic, infracţiunea fiind doar în forma pretinderii.

Sursele juridice au mai precizat că procurorii au la dosarul universitarului, pe lângă declaraţia sudentei A.B., şi mai multe interceptări telefonice şi ambientale dintre tânără şi Constantin Petrovici, din care ar reieşi că acesta i-ar fi cerut studentei sale să facă sex cu el. Spre deosebire de celălalt caz similar instrumentat de procurori, în urmă cu un an, cel al conferenţiarului Dumitru Păduraru, acuzat de fapte similare, interceptările nu ar fi la fel de explicite, au mai transmis sursele judiciare.

Ce spune conducerea facultăţii?

Avocatul universitarului, Lucian Piţigoi, ne-a spus că Petrovici este nevinovat. „Eu consider că nu este vinovat, nu se întruneşte conţinutul infracţiunii de pretindere de favoruri sexuale, şi până la urmă va fi achitat”, ne-a spus Piţigoi. La rândul lor, reprezentanţii Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei ne-au menţionat că universitarul este, în prezent, suspendat din funcţie.

„Până la definitivarea anchetei, nu putem să ne pronunţăm. Eu nu cunosc detalii, cei care ancheteză îşi fac treaba. Noi am transmis toate actele care ne-au fost solicitate, este vorba de cataloage, şi nu pot să îmi exprim niciun punct de vedere din lipsă de informaţii”, ne-a precizat Ion Dafinoiu, decanul facultăţii.

Sursa: adevarul.ro

Comentarii

comments

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × five =

On Key

Citeste si

Moldova vrea autostradă

Scrisoare deschisă către Președintele României în ceea ce privește dezvoltarea infrastructurii în zona Moldovei: Domnule Preşedinte Klaus Iohannis, Suntem un grup de promotori ai unei

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.