Solutii moderne pentru incalzirea caminelor studentesti

Instalatia de incalzire in pardoseala electrica, o solutie cat se poate de ingenioasa pentru incalzirea spatiilor rezidentiale, nu mai este de mult o noutate. Cunoscuta si ca incalzire prin pardoseala, reprezinta probabil una dintre cele mai interesante metode pentru incalzirea ambientelor diverse.

Rezultatele finale combina randamentul si eficienta termica a instalatiei, cu economia energetica si totodata cu reducerea substantiala a costurilor cu incalzirea.

Insa parerile sunt impartite vis-a-vis de rentabilitatea unui sistem ce functioneaza pe baza de electricitate. Acest lucru se datoreaza ideilor preconcepute potrivit carora o astfel de incalzire are un consum mult mai mare, comparativ cu alte sisteme ce functioneaza cu alt tip de combustibil (lemn, carbune, apa, etc.). Este motivul pentru care multe persoane, institutii sau companii continua sa se fereasca de instalatiile de incalzire in pardoseala.

Progresele tehnologice actuale au permis obtinerea unor sisteme de incalzire in cazul carora caldura este produsa cu un consum energetic scazut. Pe de alta parte, acestea reusesc sa functioneze fara fluctuatii de temperatura percepute sub forma de disconfort de catre organismul uman. In plus, faciliteaza incalzirea constanta a intregului ambient, chiar si cand este dispus pe mai multe nivele.

Cum functioneaza sistemele electrice de incalzire pe sub pardoseala?

Instalatile de incalzire prin pardoseala, precum cele ale companiei Total Heat, consta intr-un sistem de serpentine, realizat cu ajutorul cablurilor de curent autoreglante. Cablurile electrice ce folosesc tehnologia Raychem, sunt montate pe sub pardoseala spatiului perimetral.

Principiul de functionare se bazeaza pe propagarea caldurii, instalatia asigurandu-i transferul intre cablurile autoreglante si ambientul de incalzit. La fel ca orice fenomen fizic, si incalzirea electrica este guvernata de legile fizicii. Aceasta, pentru transformarea energiei electrice in energie termica, se foloseste de principiul lui Joule. Este vorba despre un fenomen potrivit caruia, un conductor electric traversat de curent (cablul autoreglant), propaga in jurul sau o energie sub forma de caldura. Iar intensitatea caldurii depinde de intensitatea curentului electric ce trece prin conductor.

Care sunt campurile de aplicare ale sistemelor electrice de incalzire pe sub pardoseala?

Orice incalzire in pardoseala de la Total Heat poate fi utilizata pentru incalzirea structurilor rezidentiale. Insa tinand cont de versatilitatea acestor sisteme si de usurinta cu care se monteaza, ele sunt destinate si unor ambiente in care volumul de aer ce trebuie incalzit, este mult mai mare. In astfel de situatii, utilizarea sistemelor de incalzire traditionale (pe gaz, lemne, curent, apa, etc.) atrage dupa sine si o cheltuiala energetica excesiva.

O astfel de incalzire in pardoseala electrica este intrebuintata cu succes pentru obtinerea unor temperaturi confortabile in spatii precum:

  • Orice cladire rezidentiala: vile, case, apartamente, cabane, etc.;
  • Spatii comerciale si turistice: hoteluri, moteluri, restaurante, etc.;
  • Institutii publice si de invatamant: scoli, gradinite, universitati, primarii, etc.;
  • Structuri sanitare: spitale, policlinici, cabinete medicale, etc.
  • Sali de sport, internate sau camine studentesti;
  • Alte constructii publice si industriale: hale, biserici, muzee, cinematografe, etc.

Avand in vedere particularitatea operatiunii de montare (pardoseala se va ridica doar cu cativa centimetri), sistemul de incalzire prin pardoseala este unul ideal pentru:

Constructiile noi

In cazul constructiilor noi, se poate folosi ca sistem de incalzire principal sau pentru suplimentarea altuia existent deja, dar care, eventual, nu face fata solicitarilor termice.

Constructiile restructurate

Dimensiunea redusa a cablului autoreglant (doar cativa milimetri) ii permite aplicarea peste pardoseala existenta deja (placi de marmura, gresie, ceramica, ciment, piatra, etc.). Prin urmare, este recomandat tuturor constructiilor proaspat restructurate sau aflate inca in curs de renovare, inclusiv cladirilor vechi aflate in patrimoniul national.

Care sunt avantajele acestui tip de incalzire?

Avantajele sistemului de incalzire in pardoseala variaza de la operatiunea relativ simpla de montaj, pana la solutiile economice, poate primele de luat in considerare in aceste vremuri de cumpana, in care fiecare leut conteaza.

Pentru a va face o idee despre calitatile sale, vom rezuma principalele avantaje. Luand in considerare fiecare beneficiu in parte, va veti intari convingerea ca nevoia unor sisteme de incalzire cu tehnologia Raychem, precum cele ale companiei Total Heat, este cat se poate de reala:

1. Costuri de consum reduse

Indiferent de tipul pavimentatiei, o data montata, o incalzire in pardoseala electrica reuseste sa incalzeasca suficient suprafata radianta (circa 30 de grade Celsius la nivelul pardoselii si 19-20 de grade in aer). Aceasta ”capacitate” atrage dupa sine un consum energetic scazut si, implicit, o cheltuiala diminuata.

2. Costuri reduse de instalare

Fiind vorba despre o operatiune neinvaziva, ce nu necesita lucrari de demolare si de zidarie pentru detasarea vechii pardoseli, are un cost de montare inferior altor instalatii destinate incalzirii ambientelor.

3. Costuri reduse de intretinere

Intretinerea nu presupune nicio cheltuiala suplimentara, sistemul fiind garantat minim 10-15 ani. Orice defectiune aparuta pe parcursul perioadei de functionare, poate fi eliminata fara deteriorarea partilor componente ale sistemului propriu-zis.

4. Confort ambiental

Garantand distributia uniforma a caldurii, instalatia de incalzire prin pardoseala permite obtinerea unei temperaturi constante in ambient, fara oscilatii sau zone neincalzite.

5. Siguranta pentru sanatate

Potrivit principiului de functionare, are avantajul ca nu implica deplasarea maselor de aer, limitand astfel curentii, dar si suspensia particulelor fine de praf, ce pot contine acarieni, bacterii si alte microorganisme patogene.

6. Respect pentru ecosistem

Este o alternativa silentioasa si totodata, raportand-o mediului inconjurator, reprezinta o solutie optima. Nu polueaza ambientul extern, nici nu modifica nivelul optim de umiditate al ambientului intern.

7. Incalzire autonoma

Termostatul sau cronotermostatul conectat sistemului de incalzire in pardoseala de la Total Heat, faciliteaza incalzirea preferentiala a spatiilor, in defavoarea altora, care de exemplu, nu sunt folosite, dar si incalzirea preferentiala intre anumite fase orare.

Prezentare sitstem de incalzire in pardoseala Total Heat

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

2 × 2 =

On Key

Citeste si

Ce este de vizitat in Iasi?

Daca esti din Iasi sau ai decis sa vii aici la facultate nu poti sa ratezi cateva dintre obiectivele turistice. Pentru zilele in care nu

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.