Tehnologia LED, viitorul iluminarii ieftine

Schimbarea becurilor traditionale incandescente cu unele LED a fost de mult timp recunoscut ca unul din singurii cei mai mari pasi de conservare a energiei pe care lumea poate s-o aplice. Expertii din industria LED continua sa munceasca pentru a face aceasta tranzitie mai usoara, in special facand aceste dispozitive mai putin scumpe.

 

Motivul pentru interesul in tehnologia LED este simplu, sunt mult mai eficiente in ceea ce priveste energia, de 10 ori mai eficiente decat becurile traditionale incandescente. Cu iluminarea fiind jumatate din toata electricitatea folosita de industrie si un sfert a celor folosite de gospodarii, economiile care ar rezulta din toata conversia LED sunt foarte mari. Guvernele din intreaga lume ajuta la stimularea vitezei cu care se desfasoara procesul de a scapa de becurile incandescente.

 

Tehnologia LED este ultima si cea mai captivanta avansare tehnologica din industria iluminarii. LED-urile sunt becuri mici, solide ce sunt extrem de eficiente din punctul de vedere al rezistentei si energiei folosite. LED-urile opereaza foarte diferit decat becurile traditionale incandescente. Tehnologia LED ofera multe avantaje aditionale in fata dispozitivelor incandescente, neon-urilor si de iluminare compacta fluorescenta, cum sunt durata de viata exceptionala de 60.000 de ore, o folosire enorm de mica a energiei, 90% mai eficiente din acest punct de vedere, costuri de intretinere reduse si o siguranta mai mare.

 

LED-urile sunt momentan folosite intr-o varietate mare de aplicatii, cum este iluminarea rezidentiala, iluminarea arhitecturala, de divertisment si multe altele. LED-urile consuma doar o fractiune din energia folosita de un bec incandecent, o scadere foarte mare in costurile puterii. De asemenea, banii si energia sunt economisite in intretinerea si costurile de inlocuire a acestora, datorita duratei de viata mare a acestei tehnologii. Din cauza ca folosesc putere foarte mica, acestea au devenit foarte populare pentru surse de iluminare in zone distante care folosesc panouri solare pentru a se alimenta cu energie electrica.

 

Desi becurile LED au un cost initial mai mare, decat becurile incandescente si fluorescente, costul este foarte rapid amortizat in costurile scazute de electricitate. LED-urile au o durata de viata de 60.000 de ore, comparata cu cea a becurilor incandescente, ce au o durata de viata de doar 1.500 de ore. In medie, becurile LED tin de 10 ori mai mult decat becurile fluorescente, si de 133 de ori mai mult decat un bec obisnuit incandescent.

 

LED-urile sunt dispozitive in stare solida care utilizeaza un material semiconductor in loc sa utilizeze un filament sau gaz de neon. Intrucat LED-urile nu folosesc componente fragile, cum sunt sticla si filamentele, LED-urile sunt capabile sa reziste la soc, vibratii si temperatura extrema.

Pe langa toate beneficiile tehnologiei LED despre care am vorbit pana acum, totul nu se opreste aici, fiindca unul din cele mai importante beneficii ale acestei tehnologii este imbunatatirea sigurantei. Lumina LED-urilor nu genereaza deloc caldura, astfel sunt reci la atingere si pot fi lasate aprinse ore intregi fara incidente si fara consecintele atingerii acestora. Becurile incandescente emit 90 % din energia consumata prin intermediul caldurii, facand becurile fierbinti la atingere. LED-urile reduc potentialul riscurilor de siguranta, cum sunt arsurile si incendiile.

 

LED-urile sunt facute din materiale ce nu sunt toxice, spre desoebire de iluminarea fluorescent, care foloseste mercur si ar putea fi un potential periculor pentru mediu. LED-urile sunt de asemenea reciclabile si sunt considerate verzi sau prietenoase cu mediul inconjurator. Luminile LED nu sunt oferite doar in varianta obisnuita de alb, ci sunt oferite intr-o varietate de culori de baza, cum este rosul, verdele si albastrul. Din cauza ca becurile traditionale incandescente folosesc filter pentru a produce culori, sunt extreme de ineficente. LED-urile pot fi amestecate pentru a produce milioane de optiuni de culori.

 

Probabil ca dupa ce ati auzit atat de multe despre tehnologia LED, va intrebati daca tara noastra detine magazine ce se ocupa cu vanzarea produselor din categoria iluminarii LED si daca sunt cu adevarat de calitate. Ei bine, tehnologia LED a ajuns din fericire si in mica noastra tara, iar un distribuitor cu adevarat profesionist din aceasta industrie este MagicLED. MagicLED este un magazin online ce se ocupa cu vanzarea produselor din tehnologia LED. Acestia au preturi foarte bune, avand in vedere ca tehnologia LED nu este una foarte ieftina, detinand Spoturi de tip LED cu diferite socluri ce se pot atasa oriunde in casa sau in afara acesteia; clasicele becuri cu LED, de asemenea cu diferite socluri; benzi LED de diferite dimensiuni si capacitati; aplice LED, reflectoare, Tuburi LED, corpuri de iluminat, dar si lampi LED.

 

Pe langa aceste lucruri, la Magic LED putem gasi gadget-uri LED, cum sunt acele becuri ce produc diferite lumini in stil disco, sau broscute testoase LED sau chiar veioze LED.

Toate acestea sunt afisate intr-un mod profesionist pe website-ul acestora si aveti posibilitatea de a va aduce casa la un alt nivel, de a economisi energie si de a folosi o tehnologie de iluminare a viitorului. LED-urile sunt realizate sa inlocuiasca iluminarea traditionala cu becuri incandescente, acestea devin rapid o solutie preferata de iluminare atat a utilizatorilor profesionali, cat si a celor rezidentiali. Tehnologia LED avanseaza in mod continuu, producand becuri LED ce ofera o iluminare mai buna.

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

two + 5 =

On Key

Citeste si

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.