UAIC dă în judecată Liga Studenților

Conducerea Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași își exprimă revolta față de numele omonim al ligii studențești. Liga Studenților „Universitatea Alexandru Ioan Cuza” a fost dată în judecată pentru dreptul de reprezentare a tuturor studenților din Universitate pe care și l-a asumat prin alegerea numelui.

Problema noastră este că denumirea acestei ligi induce în eroare și creează confuzie. Ei și-au arogat reprezentarea tuturor studenților, și-au luat această prerogativă, ceea ce nu este deloc corect și legal. Noi le-am atras atenția cu mai multă vreme în urmă să renunțe la particula «Alexandru Ioan Cuza» din nume. Nimeni nu poate să uzeze și să abuzeze de numele instituției”, a declarat prof.dr. Vasile Ișan, rectorul UAIC.

Conducerea Universității a solicitat ligii documentele înființării și numele membrilor care fac parte din aceasta, însă reprezentantul ligii a refuzat prezentarea lor. „Să văd ce se află în dosar că până atunci, de principiu, asta ne va cere, schimbarea numelui, să vedem dacă există și cereri materiale. Vom sta și ne vom judeca, denumirea ligii este legală, toate actele sunt în regulă”, a afirmat Silvian Emanuel Man, președintele ligii.

Sursă foto:  portal.radioiasi.ro

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

On Key

Citeste si

To do list in timpul facultatii

Desigur, fiecare isi organizeaza timpul cum crede ca ii este convenabil. Sunt insa cateva lucruri pe care ar trebui sa le iei in considerare in

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.