UMF Iaşi va investi în dezvoltarea zonei din jurul institutiei

Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iași va dezvolta un proiect de mare anvergură ce prevede construirea unei parcări subterane, unui Muzeu al Universităţii şi a unei zone tip ceainărie. Vor fi incluse, de asemenea, un centru de abilități și unul de recuperare medicală. Costurile investițiilor vor fi suportate exclusiv de către universitate și depășesc 20 de milioane de euro.

Strategia de dezvoltare a Universităţii de Medicină şi Farmacie Grigore T. Popa a fost lansată în prezența autorităților locale și județene. Este vorba despre un document prin care instituţia şi-a propus să definitiveze în termen de 5 ani, 20 de proiecte importante. Prioritate în acest moment au trei proiecte de mare anvergură.

“Lansarea a trei proiecte susținute integral din fondurile proprii ale universității- reamenajarea Pieței Nțiunilor, un proiect de 12 milioane de euro, centrul de abilități și centrul de recuperare medicală, fiecare însumând 5 milioane de euro, în același timp vom finaliza în acest an un nou corp Mihail Kogălniceanu, un proiect început acum 5 ani de zile și care va fi acum finalizat și de asemenea în luna noiembrie CEMEX-ul, un centru de cerecetare avansată,” a explicat Vasile Astărăstoae, rectorul UMF Iași.

Proiectele vor fi supuse dezbaterii publice și, după aprobarea în Consiliu Local, se va trece la construcția efectivă. În primă instanță va fi reabilitată zona din fața Universității prin construirea a 250 de locuri de parcare situate subteran, a unui muzeu poziționat semiteran și a unei zone de recreere.

Daniela Druguș, director economic UMF Iași: “Ne bucurăm că în urma acestui parteneriat din care am mai obținut un acces la un teren, am obținut și idei pentru dezvoltarea acestor edificii și am beneficiat de experiența și creativitatea echipei de arhitectură. Primul proiect și cel mai important este revalorificarea Pieței Națiunii.”

Prin proiectele propuse, Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr.T. Popa vrea să crească valoare instituției la nivel european dar și să ajute la dezvoltarea orașului Iași.

Sursa foto: bzi.ro

Comentarii

comments

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eighteen − 9 =

On Key

Citeste si

Abonamente RATP de 10 lei pentru studenți

Primăria creşte subvenţia aferentă reducerilor oferite studenţilor pe transportul în comun. Este vorba despre abonamentul studenţesc, tip de abonament aprobat încă din anul 2008 şi

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.