Ai un smartphone? Trebuie să știi asta

Nu contează cât de precaut ești când vrei să-ți protejezi intimitatea; dacă ai un smartphone la tine, sunt toate șansele să fii urmărit, scriu cei de la Daily Mail.

Mai bine de 100 de aplicații pentru telefon oferă în secret informații despre bateria telefonului, acestea putând fi folosite pentru a calcula cu o precizie alarmantă locația utilizatorului.

Conform cercetătorilor de la Universitatea Stamford, aplicațiile de telefoane consumă bateria în mod diferit, făcând posibil astfel să fie pusă cap la cap mișcarea unei persoane între așa-zisele „stații de bază”. Tehnica e similară cu modul în care poliția poate să localizeze suspecții urmărind semnalul.

„Aplicațiile care vor acces la locație pot să treacă peste orice restricție și sa afle locația telefonului. Acest lucru poate fi făcut fără ca releul de care aparține semnalul să știe asta, atât timp cât atacatorul știe zona în care se plimbă victima” spun cercetatorii.

Multe companii încearcă să urmărească mișcările utilizatorului de telefon pentru a oferi reclamele cu cele mai mari șanse să-l atragă. Exista mulți utilizatori care încearcă să-și protejeze intimitatea oprind funcția de localizare. Cu toate astea, Peter Sommer, expert digital ce predă la Școala de Economie din Londra spune: „Daca folosești un telefon mobil, vei fi urmărit”.

Sursa foto: geoawesomeness.com

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

thirteen − 13 =

On Key

Citeste si

Centrul de Training Tehnic “TEACH ING”

Asociaţia Tehnică de Formare Profesională „TEACH ING” Iaşi organizează cursuri de AutoCAD 2D, venind astfel în ajutorul celor care doresc să dobândească mai multe cunoştinţe

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.