Care sunt criptomonedele de viitor?

Bull And Bear Market Investment Business Icon Concept

Dacă sunteți interesați să investiți în criptomonede este important să cunoașteți tendințele pietei monedelor digitale si, in functie de tendințe, să alegeți ce criptomonede de viitor merită investiția.

Odata intrați în procesul investițional, sigur veți auzi despre bear market și bull market.

Bull market și Bear market – Ce inseamna ?

Piețele financiare evoluează în cicluri. O tendință de piață este direcția generală pe care merge piața. Pe o piață bull, prețurile cresc, în timp ce pe o piață bear, prețurile scad.

Comercianți numiți “tauri” joacă pentru a crește prețurile. Ei așteaptă ca prețurile activelor să crească, de aceea le cumpără. Aceasta se numește „deschide o poziție lungă” sau „stă în lung”. Când așteptările lor vor fi îndeplinite, vor închide poziția, adică vor vinde acțiunile.

O piață bear este o perioadă de scădere a prețurilor pe o piață financiară. Piețele urs pot fi extrem de riscante pentru comercianți  începători și pot provoca pierderi mari.

Comercianții numiți “urși” joacă pentru o cădere. Aceștia consideră că prețurile actuale ale activelor sunt prea mari și că vor scădea. De aceea vând sau deschid o poziție scurtă. După un timp își închid pozițiile și cumpără acțiunile vândute la un preț mai mic.

Odată ce ați înțeles tendințele pieței, puteți alege criptomonedele în care să investiți. Însă, pe lângă tendințele pieței, există și alți factori importanți care vă vor ajuta în a alege criptomonede de viitor pentru investiția dvs. Specialiștii indică, în general, câțiva factori care determină valoarea unei criptomonede, dintre care enumerăm:

  • Utilitatea criptomonedei reprezintă modul în care poate fi sau este utilizată o monedă și utilizarea acesteia în rețeaua blockchain de care este legată. Utilitatea criptomonedelor poate include: executarea contractelor inteligente, dezvoltarea d’Apps, drepturi de vot intr-un ecosistem de tip blockchain etc.
  • Raritatea criptomonedei este conferită de natura finită a acesteia – de exemplu, oferta finită de Bitcoin nu va depăși niciodată 21 de milioane de monede.
  • Valoarea percepută a proiectului de dezvoltare a respectivei criptomonede.
  • Capitalizarea pietei – se calculează după următoarea formulă: Capitalizare de piață = Oferta totală circulantă x Prețul fiecărei monede.

Specialiștii au inclus în lista criptomonedelor de urmărit în 2021 următoarele monede: Bitcoin, Ethereum, Chainlink, Polkadot, Cardano, Litecoin, Stellar, Uniswap, XRP, EOS, Dogecoin, NEO, Celsius, Nano, TRON.

Și tot specialiștii îi sfătuiesc pe cei interesați de investiția în criptomonede să studieze bine piețele și să țină cont de faptul că anumite criptomonede pot fi extrem de volatile.

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

On Key

Citeste si

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.