Ce sa faci cand ti-ai udat laptopul

Daca ai obiceiul sa stai la laptop dimineata cand iti bei cafeaua, sau sa treci cana cu suc peste tastatura PC-ului de mai multe ori pe parcursul zilei, atunci cred ca stii deja cam cat de mare e riscul sa versi lichide pe electronice.

In special laptopurile “sufera” din aceasta cauza, lichidele fiind pe locul patru in topul celor mai distrugatoare substante pentru ele.


Daca ai nenorocul sa patesti si tu asa ceva, prima miscare pe care trebuie sa o faci e sa scoti imediat bateria laptopului si incarcatorul din priza.
Mai apoi ar mai fi cateva solutii:

1.    Uscare la aer
Daca ai scapat doar cateva picaturi de apa curate, intoarce laptopul pe dos si lasa-le sa se scurga natural. Totul ar trebui sa se usuce incet si peste cateva ore poti incerca sa-l repornesti.

2.    Foloseste substante hidrofile
Daca lichidul deja a ajuns in partile interne ale “prietenului” tau, poti incerca sa sa folosesti niste silica gel sau orez negatit. Acestea vor absorbi apa, dar trebuie sa le lasi sa actioneze macar 2-3 zile intr-o cutie inchisa ermetic unde pui laptopul si-l acoperi cu granule.

3.    Scoate tastatura
Desi tu ai sters pe deasupra toate petele, s-ar putea ca sub tastatura sa musteasca apa, din cauza materialelor din care e alcatuit laptopul tau. Citeste cutia cu instructiuni, dezasambleaza tastatura si curata tot sub ea cu rabdare.

4.    Foloseste Alcool
Daca cumva ti-ai scufundat laptopul intr-un lichid care nu era apa simpla, atunci singura solutie ca sa-l cureti si sa eviti viitoare scurtcircuite e sa-l inmoi bine in alcool pur. Lasa-l la uscat macar 2 zile dupa ce-l scoti, inainte sa-l iei la testat.

5.    Dezasambleaza tot
Daca nici una din metodele de mai sus nu are efect si daca ai incredere in simtul tau tehnic, poti incerca sa-l desfaci bucatica cu bucatica si sa stergi cu alcool pur toate componentele. Bineinteles, nu este o tehnica pentru oricine si chiar daca ai curajul necesar iti recomandam sa urmezi schitele producatorului si sa ordonezi piesele pe care le scoti.

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

twenty − twelve =

On Key

Citeste si

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.