Cele mai importante intrebuintari ale unei camere de supraveghere

O camere de supraveghere este dupa cum ii spune si numele, un sistem montat in interiorul sau exteriorul unui obiectiv (imobil, masina etc) si are ca scop inregistrarea  permanenta a datelor (imagini) din raza sa vizuala. Avand in vedere ca infractionalitatea este in crestere in tara noastra, necesitatea unor astfel de camere este mare.

Legea din Romania permite supravegherea video in urmatoarele cazuri :

– prevenirea si combaterea savarsirii infractiunilor;

– supravegherea traficului rutier si constatarea incalcarii regulilor de circulaţie rutiera;

– asigurarea pazei si protecţiei persoanelor, bunurilor si valorilor, a imobilelor si a instalatiilor de utilitate publica, precum si a imprejmuirilor afectate acestora;

-indeplinirea unor masuri de interes public sau exercitarea prerogativelor de autoritate publica;

– realizarea unor interese legitime, cu condiţia sa nu se prejudicieze drepturile si libertaţile fundamentale sau interesul persoanelor vizate.

Tehnologia actuala a permis aparitia de camere hd cu infrarosu care  afiseaza imagini foarte clare si cu ajutorul carora puteti sa identificati cu usurinta fizionomia fetei unui individ, a unui numar de inmatriculare sau a banilor incasati.

Intrebuintari ale unei camere de supraveghere :

Supravegherea angajatilor

camera-interior-full-hd-2.1-mpx

Conform Deciziei nr. 52/2012 : „Prelucrarea datelor cu caracter personal ale angajatilor prin mijloace de supraveghere video este permisa pentru indeplinirea unor obligatii legale exprese sau in temeiul unui interes legitim, cu respectarea drepturilor persoanelor angajate, in special a informarii prealabile a acestora„.

Desi legea romaneasca prevede in mod expres ca angajatii nu pot fi supravegheati la locul de munca decat cu consimtamantul expres si liber exprimat al acestora, camere de supraveghere pot fi montate pentru a asigura paza si protectia persoanelor, bunurilor si valorilor, a imobilelor si a instalatiilor de utilitate publica, dar si a imprejmuirilor acestora.

Supravegherea parcarii

camera-supraveghere-exterior-varifocal-vi50t

Daca detineti un automobil de lux, ce poate fi subiectul unui furt, puteti opta pentru camere de exterior eyewatch. Cu ajutorul lor, puteti monitoriza 24 din 24 ore, parcarea sau garajul dvs. Alte solutii la indemana pentru a preveni un furt de sau din masina :

  • Nu lasati niciodata cheile in masina
  • Incuiati usile
  • Inchideti geamurile
  • Parcati in zone bine iluminate, vizibile
  • Nu lasati niciodata motorul pornit si masina descuiata, indiferent daca este pentru o scurta perioada de timp
  • Ascundeti toate obiectele de valoare

Supraveghere copii si bone

camera bebe

Daca nu aveti incredere in bona sau doriti sa va stiti copilul in siguranta chiar si atunci cand nu sunteti langa el, puteti opta pentru un sistem baby monitor. Aceste sisteme dispun si de microfon, care va permit sa auziti orice sunet pe care il face copilul pe o raza de cativa metri, in functie de fiecare camera in parte.   Deasemeni aceste sisteme, vin si cu reglaj pe orizontala sau verticala, mod de noapte etc.

Supraveghere trafic

camere-auto-eye-500

Avand in vedere ca traficul a devenit foarte greoi, in Bucuresti de multe ori este paralizat la ore de varf, o camera de supraveghere pentru bord poate fi o solutie buna. O astfel de camera, este foarte utila cand sunteti oprit de Politie, puteti evita abuzuri, aveti dovada in caz ca vi se cere spaga etc.

In cazul unei dispute in trafic, cum ar fi neacordarea de prioritate, tracerea pe rosu, trecerea pe linia de tramvai etc, o astfel de camera poate fi un arbitru excelent.

Dupa cum vedem, camerele de supraveghere sunt utile in multe cazuri, mai ales atunci cand vorbim de bunuri sau persoane de valoare de viata noastra : copii, masina, casa etc.

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

three × three =

On Key

Citeste si

Palas a deschis Palas Ice Junior

În așteptarea vacanței de iarnă, ansamblul Palas le dă o veste bună tuturor prichindeilor care iubesc să se distreze pe gheață. Cei mici au la

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.