Cum alegem o hota? Tipuri de hote si caracteristici principale

Hota este un accesoriu must have in bucatarie, asta daca nu vrei sa simta toti vecinii cand gatesti si sa fii nevoit sa faci dus de fiecare data cand prepari ceva. Hotele telescopice sunt la moda acum, iar cea mai buna hota de acest tip iti poate face viata mai usoara in bucatarie.

Avantajele folosirii unei hote

– Elimina gazele, fumul si mirosurile neplacute din bucatarie. Mirosurile se vor impregna mult mai greu in haine si in mobila iar aerul va fi tot timpul proaspat, chiar si in zilele in care iti petreci majoritatea timpului gatind.
– Elimina umezeala provocata de condens. Poti uita si de umezeala provocata de fierberea diverselor alimente, deoarece o hota de bucatarie reuseste sa o elimine cu succes.

Tipuri de hote

Poti alege dintre 2 tipuri: traditionale sau incorporabile.

Hotele tradiţionale sunt cele mai simple şi se montează deasupra aragazului. Întrucât au dimensiuni mai mari decât cele incorporabile, sunt potrivite doar dacă bucătăria are o suprafaţă destul de generoasă. De asemenea, în cazul unei astfel de hote este important ca aragazul să fie amplasat cât mai aproape de geamul bucătăriei.

Hotele incorporabile pot fi de mai multe feluri:

  • hota decorativă: este potrivita pentru cei ce cautao hotă cu un design care să iasă în evidenţă. De de regulă acestea se montează orizontal.
  • hota tip insulă: este adecvată doar dacă bucătăria este amenajată în aşa fel încât aragazul şi toate celelalte elemente de gătit sunt poziţionate în centrul camerei. Practic, hota de tip insulă se montează de tavan deasupra suprafeţei de gătit.
  • hota telescopică:are avantajul că poate fi retractată pe segmente în funcţie de dimensiunea bucătăriei sau dacă este folosită sau nu. Se poate monta direct pe perete sau în dulapuri de diverse dimensiuni.

Functiile principale ale unei hote

circulaţia aerului: Există hote cu circulaţie exterioară, care absorb mirosul şi aburii şi îl evacuează în exteriorul camerei prin intermediul unor tuburi. Sau hote cu recirculare, care absord aerul, îl filtrează şi apoi îl degajă înapoi în încăpere.

capacitatea maximă de absorbţie: se măsoara în metri cubi de aer filtraţi pe oră. Cele mai multe hote au o capacitate de peste 400 mc/h, însă există şi unele de sub 200 mc/h. Cu cât capacitatea de absorbţie este mai mare, cu atât mai bine, însă valorea ideală depinde de dimensiunile bucătăriei.

viteze de ventilaţie: este bine să aiba 2-3 viteze, pentru a le putea regla in functie de nevoie.

numărul de motoare: majoritatea hotelor au un singur motor. Cele cu 2 sau 3 motoare sunt mai eficiente dar sunt mai zgomotoase si consuma mai mult.

nivelul de zgomot: se masoara in decibeli. Majoriatea hotelor de pe piaţă emit intre 60 si 65 dB. Cu cat cifra este mai mica cu atat va fi mai liniste in bucatarie.

filtre grasimi: orice hota dispune de filtre pentru grăsimi. Cele mai multe sunt metalice, însă există şi modele cu filtre sintetice care pot fi spălate.

Comentarii

comments

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four × two =

On Key

Citeste si

Cum devin aplicatiile virale

O analiză a procesului prin care o aplicație a unei companii de origine italiană a devenit organic un mare hit printre tinerii din Carolina, Florida

UMF vă invită în „Arena Medicală”

Până joi, 21 aprilie 2016, Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași organizează a treia ediție a „Arenei Medicale”. Activitățile propuse în cadrul

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.