Cum devin aplicatiile virale

O analiză a procesului prin care o aplicație a unei companii de origine italiană a devenit organic un mare hit printre tinerii din Carolina, Florida și mai ales în România.

Cea mai recentă poveste a internetului este cum unele materiale video, melodii, meme-uri și idei devin virale fără niciun impuls din partea creatorilor. Același lucru s-a înâmplat și cu aplicația de live streaming, Streamago, care a avut o creștere explozivă în diverse colțuri ale lumii.

Streamago a devenit recent un adevărat fenomen în rândul Millennials și Generației Z din sud estul Statelor Unite, în comunicatile costiere din Carolina, Georgia și Florida. Aceasta a fost o surpriză, cu atât mai mult cu cât, compania nu a avut nicio activitate de marketing în Statele Unite. Streamago a descoperit că această creștere a fost organică, fiind începută de un număr mic de utilizatori din Caraibe.

banner bdr

Însă acest colț al lumii nu este singurul unde Streamago a devenit un fenomen viral. Cu toate că aplicația aparține unei companii italiene, aceasta a luat o foarte mare amploare în rândul tinerilor din România cu vârste foarte fragede, între 13 – 24 ani. Aplicația a urcat rapid în top 5 cele mai descărcate aplicații din România și s-a clasat ca fiind a doua cea mai descărcată rețea socială. De asemenea, Streamago a mai experimentat o creștere explozivă și în alte țări din Europa.

harta streamago1

harta streamago2

Evoluția numărului de utilizatori în primele 20 de săptămâni de la lansarea aplicației

 

Comentarii

comments

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × two =

On Key

Citeste si

Masteranzii de la UTI primesc burse private

Grupul URB pregateste tanara generatie de profesionisti, investe in educarea acesteia prin acordarea de burse private masteranzilor Universitatii Tehnice „Gheorghe Asachi” Iasi. Fabrica de Rulmenti

Alegerea inelului de logodnă

Căsătoria este unul dintre cele mai importante momente ale unei vieți. De cele mai multe ori, acest pas înseamnă mai mult decât o decizie. El

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.