Cum să ai Internet mai bun prin Wi-Fi

Internetul a devenit un lucru indispensabil în ziua de astăzi și de aceea este supus mai mereu la teste care îi verifică performanța. Pentru a avea o conexiune permanentă în toată casa, cei mai mulți dintre utilizatori achiziționează routere cu Internet WiFi. Dacă vrei ca acesta să funcționeze în condiții optime trebuie să ții cont de următoarele lucruri:

1. Așează-l în centrul casei. Dacă vrei să accesezi internetul de la etajul 2 al casei , atunci nu vei așeza routerul la parter; acesta trebuie așezat în centrul locuinței pentru că semnalele de pe care le emite au forma sferică și se vor dispersa cu ușurință în întreaga casă.

2. Evită poziționarea lui lângă pereți, direct pe podea, sau lângă obiecte de mari dimensiuni; evită așezarea lângă obiecte fabricate din metal, piatră sau beton – toate acestea vor reduce puterea semnalului.

3. Alege canalul potrivit pentru punctul tău de acces. Poți folosi aplicația WiFi Analyzer pentru a vedea ce alte conexiuni se află în aria ta de acoperire și setează-ți frecvența cea mai puțin utilizată.

4. Direcționează antenele. De exemplu, în cazul în care aveţi un router cu două antene, orientaţi una în sus şi alta paralel cu suprafaţa pe care stă routerul. Dacă are trei antene, ţineţi două în sus şi una paralelă cu masa.

Mai mult, dacă aveţi foarte multe dispozitive conectate la router, opriţi conexiunea WiFi pentru cele care nu sunt folosite, pentru a avea o conexiune mai bună la dispozitivul aflat în uz.

Ținând cont de sfaturile spuse mai sus, vei putea beneficia de un semnal optim WiFi care îți permite sa accesezi orice în mediul online.

Ca să ai parte de un efect garantat, imediat și deloc complicat poți pune în practică următorul experiment:


Sursă foto: bestvpn.com

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

On Key

Citeste si

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.