Cum sa alegi un template pentru site-ul tau

În funcție de nișa site-ului tău și de imaginea pe care vrei să o promovezi, va trebui să ții cont de mai multe detalii atunci când îți alegi un template. Este foarte important să conștientizezi că o mare parte din impactul pe care îl au articolele tale se datorează și suportului vizual pe care se află.

Prin urmare, atunci când alegi un template Joomla sau WordPress, fii atent la culorile folosite, la fontul și layout-ul folosit, documentează-te dacă poate fi personalizat după nevoile și gusturile tale, iar dacă se potrivește cu ceea ce aveai în minte, instalează-l. De obicei, imaginile mari atrag, iar dacă cele mai importante articole sunt dispuse în home page sub forma unui slider, cu o fotografie, titlu și un scurt intro, îi vei transmite cu succes vizitatorului unde trebuie să își focalizeze atenția.

Atunci când ai un site amuzant, de bancuri, videoclipuri funny sau curiozități, poate fi o alegere bună să ai un fundal colorat, multe widgeturi sau diverse bannere, însă dacă vrei să inspiri seriozitate (în special dacă ai un site de prezentare a unei companii), este preferabil să mergi după deviza ”Keep it simple”.

Prea multe culori, imagini sau reclame pot distrage atenția de la conținutul propriu-zis și, uneori, îți pot compromite imaginea. În plus, nu uita că nuanțele puternice îngreunează lectura, iar scrisul alb pe fundal negru este foarte obositor de citit pentru ochiul uman. Dacă vrei să inspiri calm, sinceritate, profesionalism, alege albastrul. Foarte multe site-uri de succes folosesc această culoare.

De asemenea, dacă ai un blog de fotografie, caricaturi sau orice alte reprezentări vizuale, lasă-le să ocupe un rol central în compoziția site-ului și evită să folosești un background prea încărcat. În schimb, dacă scopul tău este să semnalezi un fapt sau o idee esențială, folosește cu încredere roșul, fie în template, fie în corpul textului (desigur, moderația este un cuvânt cheie, dacă nu vrei să îți alungi cititorii).

Marele avantaj al template-urilor este faptul că nu ai nevoie de abilități în a crea de la zero design-ul site-ului, pot fi ușor instalate și înlocuite, dacă vrei să îi modifici aspectul și structura. Totuși, ar trebui să faci această schimbare destul de rar, dintr-un motiv foarte simplu: vrei să păstrezi o coerență și o continuitate în ceea ce faci, îți dorești ca vizitatorul să capete încredere în ceea ce îi prezinți tu și să se familiarizeze cu imaginea site-ului.

Așadar, trebuie să alegi un template care îți place, care corespunde și contribuie la atingerea scopului respectivului website, și anume: să informeze (știri, prezentare a unor companii, universități), să inspire (bloguri de modă, lifestyle, decor), să amuze (glume, meme-uri, bârfe), să vândă (magazine online, discografii, librării, etc.) și așa mai departe.

Dacă nu ești sigur de alegerea ta, poți cere feedback-ul cititorilor sau al unui specialist în web design. Multă baftă!

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

2 + thirteen =

On Key

Citeste si

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.