Home Tehnologie Cum sa incarci corect bateria telefonului tau

Cum sa incarci corect bateria telefonului tau

2 minute de citit
0
0

Indiferent daca esti posesor de smartphone Android, iPhone sau Windwos Phone este important sa iti incarci corect dispozitivul, astfel incat sa-i poti prelungi durata de viata. Citeste mai jos cat trebuie sa il lasi sa se descarce si alte sfaturi.

Bateriile litiu-ion sunt diferite de generatia anterioara, iar incarcarea lor necorespunzatoare poate sa conduca la scaderea duratei lor de viata. O utilizare nepotrivita poate duce la descarcarea foarte rapida a acesteia.

Acest tip de baterii functioneaza mai bine daca in loc sa fie complet descarcate de fiecare data sunt descarcate partial, apoi lasate sa se incarce tot partial. Reducerea bateriei pana la 50% este mai potrivita decat cea de 10% sau aproape completa.

Nu incarca bateria pana la 100%, intervalul recomandat este intr 40% si 80%. Daca lasati telefonul la incarcat peste noapte utilizati un dispozitiv precum Belkin Conserve Socket care opreste alimentarea odata ce bateria a ajuns la 100%.

O data pe luna se recomanda descarcarea completa pentru a recalibra functia bateriilor „smart”, care te anunta cat mai au pana sunt epuizate.

Pastreaza temperaturi scazute pentru baterie, caldura excesiva avand efecte negative. Se recomanda utilizarea unui stand special.
Sursa foto: http://www.eway.ro/

Comentarii

comments

Incarca mai multe articole
Mai multe articole scrise de Sorin
Incarca mai multe Tehnologie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

thirteen + seven =

Vezi si

Job bine platit fara experienta? Da, se poate!

Am inceput sa-mi caut job imediat ce am intrat la facultate. Imi doream independenta! Lips…