Cum sa iti protejezi contul de email

Cu totii ne luam masuri de precautie cand facem tranzactii online dar nu multi ne securizam si celelalte conturi personale. De pe urma e-mail-ului, conturilor de acces la servicii sau abonamente pot profita si scoate bani frumosi hotii de pe internet.

De ce ii lasam sa-si faca de cap? Iata cateva modalitati prin care puteti creste siguranta conturilor dumneavoastra.


1.Alege o parola puternica

Cu siguranta parola este primul si cel mai simplu element ce poate fi atacat de persoane rau intentionate. Nu trebuie sa fii haker pentru a ghici parole de genul „123456” sau „password”. Crezi ca nimeni nu foloseste astfel de parole? Statisticile ESET declara ca peste 450.000 de conturi Yahoo au fost sparte prin aceasta metoda.

Deci, nu fiti naivi si alegeti o parola in jur de 8 caractere cu cel putin o majuscula, o cifra si un semn special. (exemplu:aM34#lap)

2.Utilizeaza protocolul HTTPS (în loc de HTTP)

Vechiul HTTP este mai accesibil hackerilor care folosesc asa zisele aplicatii de tip „sniffer” (ex: Firesheep) pentru interceptarea datelor de autentificare. Tot ce trebuie sa faci este sa incepi adresa cautata cu https://.

3.Ofera raspunsuri mai complicate la intrebarile secrete

Intrebarile secrete sunt ca a doua parola deci raspunsurile nu trebuie sa fie prea simple sau evidente. Poti sa iti notezi intr-un caiet niste raspunsuri mai laborioase si sa le folosesti tot timpul pe acelea sau sa alegi un raspuns din doua cuvinte legate.

4.Foloseste date de autentificare diversificate

Daca nu vrei sa intri in lantul slabiciunilor, nu folosi acelasi nume de utilizator si parola pentru toate conturile. Daca cineva iti sparge unul, va avea acces defapt la toate. In plus, nu stoca pe e-mail informatii despre celelalte conturi – se va ajunge la acelasi rezultat.

5.Utilizarea unui manager de parole

Daca crezi ca toate sfaturile noastre de pana acum sunt mult prea greu de aplicat, exista un program care sa faca treaba in locul tau. Aplicatiile password manager sunt ca un caietel in care notezi toate datele de identificare si apoi il inchizi intr-un seif. Pe interent seiful este un masterpassword care le protejeaza pe toate celelelate. Unul dintre cele mai apreciate programe de tip password manager este „RoboForm

Comentarii

comments

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × four =

On Key

Citeste si

Cel mai bun televizor smart

Televizorul de tip smart reprezinta una dintre schimbarile cele mai mari din ultimii ani din categoria produselor pentru divertisment. Acest tip de televizor reprezinta mai

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.