Cum te uiți la Netflix cu subtitrare în română

Dacă tot ți-ai făcut abonament la popularul serviciu de streaming, ar fi bine să înveți cum să vizionezi filme pe Netflix cu subtitrare în română.

În mod oficial, Netflix cu subtitrare în română ar trebui să sosească în câteva luni, poate chiar un an. Procesul de traducere a întregii librării va fi însă foarte lent. Din fericire, între timp, a apărut o soluție neoficială care rezolvă problema în doar câțiva pași.

Soluția implică utilizarea unei extensii de Google Chrome. Aceasta poartă numele de Super Netflix și poate fi descărcată gratuit folosind acest link de Chrome WebStore. Cel puțin momentan, respectiva extensie nu mai este disponibilă pentru nici un alt browser, indiferent dacă vorbim de Mozilla Firefox, Safari sau Microsoft Edge. În schimb, funcționează la fel de bine pe PC-uri cu Windows sau pe Mac-uri, probabil și pe Linux. Dacă sperați însă să vă uitați la Netflix cu subtitrare în română pe un Android TV Box, Smart TV sau Apple TV, această soluție nu funcționează nativ decât pe un computer.

După ce v-ați instalat extensia Super Netflix pentru Chrome, aceasta vă permite să folosiți subtitrări externe în fereastra de redare a unui film pe Netflix. Pentru asta însă, aveți întâi nevoie de subtitrări pentru ceea ce vreți să urmăriți. Există multe surse de subtitrări în limba română online cum ar fi OpenSubtitles.org, RegieLive, Subs.ro sau titrări.ro.

Toate site-urile de mai sus vă oferă pentru descărcare subtitrări în format SRT pentru filmele voastre favorite. Din păcate, extensia Super Netflix sau, mai degrabă Netflix.com, acceptă subtitări doar într-un format proprietar intitulat DFXP. Aici intră în ecuație o altă aplicație web gratuită disponibilă online la adresa subflicks.com. Este suficient să intrați pe respectivul website, să faceți click pe Choose Subtitle File, să alegeți fișierul SRT descărcat anterior în computer și să așteptați câteva secunde. Imediat, veți putea da click pe butonul de culoare verde marcat Download pentru a descărca în sistem fișierul DFXP. Tot de aici, puteți sincroniza o subtitrare în cazul în care o linie de text apare mai repede sau mai târziu pe film. Pentru asta, bifați Resync Subtitle și alegeți în secunde, cu plus sau minus, cu cât vreți să decalați subtitrarea finală.

Tot pe SubFlicks s-a format deja o bază de date cu subtitrări pentru Netflix în foarte multe limbi. Acelea pot fi descărcate direct și, cu un pic de noroc, s-ar putea să găsiți exact ce căutați. În plus, pe baza feedbackului din partea comunității, compatibilitatea și calitatea unei subtitrări este marcată cu un rating, motiv pentru care, veți ști exact dacă se potrivește sau nu înainte să o descărcați.

Din momentul în care ați obținut de pe SubFlicks fișierul în format DFXP ați făcut 90% din muncă. Mai rămâne să intrați pe www.netflix.com prin Chrome și să porniți filmul pentru care ați creat anterior subtitrarea. Dacă ați instalat corect extensia Super Netflix, în colțul din dreapta sus al ferestrei de redare ar trebui să aveți niște butoane suplimentare. Acestea vă oferă câteva opțiuni suplimentare pentru personalizarea experienței de vizionare, inclusiv schimbarea manuală a calității fluxului audio și video. Deși puteți face tot felul de experimente cu respectivele setări, pe noi ne interesează primul buton din partea de sus. După ce ați dat click pe acela, vă puteți uita le Netflix cu subtitrare în română. Dacă veți avea în continuare afișată subtitrarea în limba engleză, dezactivați-o din bara nativă de redare și selectați-o din nou folosind butonul din Super Netflix. În cazul nefericit în care subtitrarea nu este sincronizată, fie puteți descărca altă subtitrare de pe unul dintre website-urile menționate mai sus, fie o puteți sincroniza cu un pic de răbdare folosind SubFlicks.

Sursa: playtech.ro

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

1 × five =

On Key

Citeste si

Târg 100% românesc la Palas Mall

Până duminică inclusiv, 4 decembrie 2016, parterul și etajul 1 al Atriumului Palas găzduiesc Târgul 100% Românesc. Clienții sunt invitați să admire și să cumpere

Beneficiile muzicii pentru copii

Muzica reprezinta un aspect important din viața noastră, fie că suntem adulți, fie copii. Este limba universală prin care ne exprimăm starea de spirit, emoțiile,

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.