De ce este Apple cea mai tare companie din lume

Daca nu ai auzit de compania Apple pana acum inseamna ca traieste pe luna. Firma regretatului Steve Jobs este una din cele mai apreciate si iubite companii din lume. Compania vinde ceasuri, telefoane, laptopuri, accesorii ca huse iphone 5s, casti etc. Produsele lansate de Apple sunt apreciate si exista cateva motive pentru asta :

Produsele transmit emotie

Inca de la inceputurile companiei, produsele Apple au transmis o emotie pe care alte produse nu o fac. La Apple se investeste foarte mult in inovatie, astfel incat produsul finit sa fie cat mai dorite (desirable products). Din punct de vedere al design-ului produsele se diferentiaza usor de concurenta. Poti oricand sa depistezi un iPhone dintr-o gramada de alte produse.

Marketing pe masura

Marketingul celor de la Apple s-a pozitionat mereu impotriva curentului. Au indus in mintea clientilor sai faptul ca a detine un produs Apple te diferentiaza de ceilalti. Iar asta a prins. Cel mai concludent exemplu este reclama Apple 1984 :

Concurenta slaba

Produsele Apple sunt foarte apreciate si au un pret pe masura dar de cele mai multe ori pe buna dreptate. Sa luam exemplul iPhone, unde concurenta practic nu poate tine pasul cu ei. Samsung, concurentul lor direct lanseaza modele pe baza rulanta si e foarte dificil sa-si concentreze atentia pe imbunatatirea la maxim a unui singur terminal mobil. Pe cand Apple dezvolta doar iPhone si o face foarte bine. La fel si la calculatoare, iMac-ul este la ani lumina diferenta la design si functionare fata de orice laptop concurent.

Produse usor de folosit

Un alt motiv pentru care produsele Apple sunt cool, este ca sunt usor de folosit. Nu trebuie sa fii inginer, ca sa-ti dai seama cum functioneaza un telefon Apple. Din acest considerent, produsele lor sunt foarte apreciate si de tineri.

Iti confera un statut social

Datorita faptului ca Apple lanseaza gadgeturi destul de scumpe, sa detii unul din produsele firmei iti ofera un status social pe care alte firme nu ti-l ofera. Daca am putea face o comparatie cu lumea masinilor, e ca si cum ti-ai cumpara un Mercedes Benz. Cunoscatorii stiu de ce 🙂

Tu de ce crezi ca Apple este cea mai tare companie din lume?

Sursa foto : smarteranalyst.com

Comentarii

comments

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 − 17 =

On Key

Citeste si

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.