De pe ce site-uri ai putea invata programare?

Auzi peste tot ca un job in IT este bine platit, respectat si mai mult decat atat, pe piata sunt mereu posturi din domeniu scoase la concurs.


Multi programatori au invatat singuri sa codeze, din carti sau de pe internet, deci daca esti ambitios ai putea sa incerci si tu. Urmatoarele resurse sunt tot ce ai nevoie pentru a incepe.

(P) Cel mai mare magazin online. Ai 30 de zile in care poti returna produsele

1. Coursera – este un site cu tutoriale on-line, care se desfasoara pe parcusul mai multor saptamani. Poti incepe cu tutorialul de aici. Dupa aceea poti sa mai alegi si alte cursuri din oferta lor

2. W3Schools – este o baza cu exemple pentru aproape toate limbajele de programare cel mai folosite. Incearca sa testezi si sa modifici modelele expuse pe site si vezi daca reusesti sa creezi programe functionale.

3. CodeAcademy – un site plin de exemple cu care ai putea sa lucrezi si de exercitii pe care iti vei putea incerca fortele.

4. Forumuri – poti folosi aceste platforme atunci cand te impotmolesti si nu mai reusesti sa rezolvi sau sa intelegi o problema. Un exemplu ar fi Softpedia.

5. CodeSchool – are cateva cursuri interesante si gratuite pentru avansati. Toate notiunile sunt explicate aici intr-o maniera inedita.

Iti mai recomandam sa te inarmezi cu multa rabdare, pentru ca nu iti va iesi totul de la inceput si nu uita ca de fiecare data cand intalnesti o bariera de care nu mai poti trece, poti mereu apela la Google pentru a afla raspunsul.

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

On Key

Citeste si

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.