Despre tehnologiile televizoarelor moderne

Acum cativa zeci de ani lucrurile erau foarte simple, puteai alege din maxim 2-3 feluri de televizoare cu tub si singura tehnologie inovatoare era telecomanda cu teletext. Acum in 2017 configuratiile televizoarelor sunt pline de denumiri de tehnologii care mai de care mai interesante si cand ai prea multe optiuni, iti este din ce in ce mai greu sa alegi. Evident ca pe internet vei gasi mereu reduceri online 2017 si poti obtine discounturi considerabile dar hai sa vedem ce tehnologie ti se potriveste:

Televizoarele 4K sau Ultra HD

Din ce in ce mai in voga in ultima perioada, televizoarele 4k ofera o rezolutie incredibila de 4 ori cat un televizor HD. Daca televizoare Full HD oferă o rezoluție de 1920×1080, cele Ultra HD o dublează, pe orizontală și verticală, la 3840×2160. Daca esti in pas cu tehnologia si vrei sa vizionezi filme Blu Ray pe televizor sau videoclipuri 4k de pe Youtube atunci tehnologia asta este pentru tine.

Tehnologia Ultra HD oferă de patru ori mai multe detalii pe centimetrul pătrat în comparație cu vechiul standard TV. Contrastul, profunzimea imaginii și culorile sunt mult îmbunătățite.

Un televizor Ultra HD nu va trebui schimbat mulți ani de acum încolo, pentru că această tehnologie nu mai e un experiment, va rămâne.

In schimb daca doar urmaresti programe tv, vei plati in plus pentru o tehnologie de care nu te poti bucura pentru ca in Romania doar PRO TV emite HD, nu ultra HD, deci practic iti este suficient o tehnologie mai inferioara (spre ex Full HD). Evident poti gandi in perspectiva si daca gasesti o oferta de televizoare 4k ieftine, poti profita de promotie.

Televizoare 3D

Din motive de marketing si diversificarea pietei, unii producatori au incercat tehnologia 3D si pentru consumatorii casnici dar se pare ca nu a prins. Putem spune intr-un fel ca tehnologia 3D a murit, deoarece niciun producator nu a lansat in 2017 vreun televizor HD.

Televizoare LED si OLED

LED (Light Emitting Diode) este o dioda (conduce curentul intr-un singur sens) care emite lumina. Deoarece led-urile sunt foarte subtiri se pot realiza televizoare extrem de subtiri si mult mai economice din punct de vedere al consumului de energie electrica.

Mai nou au aparut si televizoare OLED – Organic Light-Emitting Diode, un LED în care lumina este produsă organic. Fiind o evoluție a tehnologiei ne așteptăm la unghiuri de vizualizare mai bune, o paletă de culori mai ridicată, un refresh rate mai bun, contrast mai bun, dar și luminozitate îmbunătățită. Fiind o tehnologie noua, preturile sunt pe masura, cel mai ieftin OLED pleacă de la 7000 de lei.

Televizoare QLED

QLED sau QD LED înseamnă Quantum Dot Light Emiting Diodes și este considerata in acest moment următoarea tehnologie în materie de display-uri.

QLED, este o noua forma de tehnologie reprezentata de niște particule extrem de mici care generează lumina. E vorba de particule intre 2 și 10 nanometrii care sunt capabile sa genereze culorii foarte vii la o luminozitate mai mare și la un consum de energie mai mic.

QLED-ul ține așadar de iluminarea panoului LCD, însă, spre deosebire de OLED unde acele diode își produc singure lumina, QLED îmbunătățește foarte mult luminozitatea, contrastul și culorilor unui panoul LCD. Funcționează împreună în mod ingenios.

Acum ca am explicat in mare care sunt cele mai noi tehnologii disponibile pe televizoare, poti lua decizia potrivita pentru tine.

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

4 × four =

On Key

Citeste si

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.