Din ce este compus un sistem de supraveghere si la ce poate fi folosit

 

In dinamica secolului vitezei in care traim, suntem mai mereu pe fuga si implicit plecati de acasa. Daca ambii parinti sunt activi, se pune problema supravegherii copiilor sau a locuintei in general. Daca aveti o afacere sau depozitati bunuri peste noapte, este de neconceput sa nu aveti zona supravegheata iar daca in biroul dumneavoastra sunt informatii confidentiale, o camera video este absolut necesara.

Din ce este compus un sistem de supraveghere video?

1. DVR-uri standalone sau tip PC

Dvr-ul este componenta principala dintr-un sistem de supraveghere video care se ocupa cu receptarea semnalelor video si audio, inregistrarea acestora si transmiterea lor pe internet. Aceasta poate fi de tip stand alone sau tip PC. Cele mai la indemana sisteme de supraveghere sunt formate din dvr 4 canale, care pot fi accesate de pe orice dispozitiv conectat la internet (telefon, laptop, tableta etc)

2. Camerele video

Camerele video preiau imaginile prin intermediul obiectivului, le transforma in semnal electric, analogic sau digital (IP) si le transmit catre DVR.

3. Monitoarele

Monitoarele sunt folosite pentru a afisa imaginile preluate de la camerele video. Nu este necesar sa aveti cate un monitor pentru fiecare camera video, deoarece DVR-ul poate imparti ecranul de redare in 4 canale, 8 sau 16.

4. Iluminatoare IR

Iluminatoarele IR se folosesc pentru camerele video care functioneaza pe timp de noapte. Acestea emit lumina in spectrul IR (invizibil ochiului uman) pe care o camera video dotata cu filtru infrarosu o capteaza, efectul fiind redarea imaginilor in alb si negru.

5. Carcasa camerei video

Carcasele se folosesc la protejarea camerelor asigurand o temperatura constanta pe timp de iarna, cand ploua sau sunt conditii meteo neprielnice pentru buna functionare a camerei.

6. Sursa independenta de tensiune

Este foarte important sa exista o sursa independenta de tensiune, deoarece acestea mentin sistemul functional in cazul caderii tensiunii de la reteaua publica.

Daca am vazut din ce este format un sistem de supraveghere, sa vedem unde il putem folosi :

La supravegherea copiilor

Chiar daca apelati la serviciile unei bone, supravegherea copiilor atunci cand dorm sau se joaca este o initiativa menita sa va confere liniste. Nu puteti avea incredere totala intr-o persoana necunoscuta, cum este bona iar sistemele moderne au posibilitatea de a transmite si sunetul din incaparere.

In varianta in care copilul este destul de mare si nu mai are nevoie de atentia unei bone, o camera de supraveghere va poate ajuta sa vedeti ora la care ajunge acasa de la scoala, prietenii pe care ii pot aduce acasa sau daca isi fac lectiile.

Monitorizarea batranilor

Persoanele in varsta au nevoie de atentie speciala, iar un sistem de monitorizare este util si in acest caz Puteti verifica oricand online ce face parintele dumneavoastra monitorizand astfel si starea sa de sanatate.

Daca doriti sa montati camere de supraveghere in afara locuintei, trebuie sa cereti aprobare de la vecini deoarece acestia au dreptul la intimidate.

Monitoriarea biroului

Daca jobul dumneavoastra presupune sa lucrati cu informatii confidentiale, puteti supraveghea biroul sau sediul cu o camera video. Puteti folosi si o alarma in caz de efractie. Daca intra cineva in birou in intervalul in care teoretic locatia ar trebui sa fie goala, o camera cu senzor de miscare va poate trimite o notificare si o imagine cu persoana care a intrat in birou.

Camere de supraveghere ascunse

Un astfel de camera poate fi de folos pentru reporteri sub acoperire sau ofiteri de securitate. Un ansamblu de inregistrare poate fi disimulat in orice obiect. Cele mai utilizare sunt camere de supraveghere ascunse in pir. PIR-ul este senzorul clasic de alarma.

In alt aspect cand vine vorba de instalarea in apartament a unui astfel de sistem este si modul de conectare. Un sistem de supraveghere clasic este bazat pe cabluri ( coaxial sau utp). Cablurile pot strica estetica apartamentului in situatia in care nu sunt ascunse prin pereti. Daca nu vreti cabluri in plus in apartament puteti apela la camere supraveghere ascunse wireless. In aceasta situatie trebuie sa verificati destul de des starea bateriilor.

Alte tipuri de camere supraveghere interior

De obicei, in interiorul apartementelor se monteaza camere supraveghere de tip dome cu dvr. Chiar daca se intind ceva cabluri, veti avea parte de imagini foarte clare, situatie intalnita la camerele wireless foarte scumpe.

Sistemele de supraveghere au ajuns sa coste cat un laptop mai performant si au devenit accesibile oricui. Este pacat sa nu profitati de asta si sa va asigurati bunurile si familia!

Sursa foto : squarespace.com

Comentarii

comments

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 − twelve =

On Key

Citeste si

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.