Gazduire standard sau server dedicat?

Gazduirea este un factor foarte important atunci cand decizi să iti deschizi un site, fie el blog, site de prezentare sau platforma de stiri. In functie de nevoile tale si de tipul site-ului, ai posibilitatea sa optezi pentru gazduire standard sau sa alegi un server dedicat. Care sunt diferentele?

Ei bine, trebuie sa tii cont de cateva aspecte tehnice, cum ar fi spatiul de stocare pe server, viteza, optiunea de trafic (limitat, nelimitat), domenii, IP-uri, conturi de e-mail, back-up, resurse pentru securitate, sisteme de operare. Daca te pricepi, poti sa te ocupi singur de administrarea serverului, iar unele firme iti ofera asistenta online 24×7, cum ar fi NixServers. Daca nu ai timpul sau cunostintele necesare pentru acest lucru, cea mai buna solutie este sa alegi un pachet cu management server inclus.

In plus, ar fi preferabil sa alegi un server cu trafic web nelimitat sau macar cu o capacitate upgradabila, pentru ca site-ul tau sa faca fata si in cazul in care un articol sau o pagina a devenit virala sau a primit un backlink important, care ti-a dublat traficul obisnuit.

De asemenea, depinde de specificul site-ului: daca ai un blog cu mii de afisari pe zi sau un site de prezentare al unei companii, ar trebui sa fii mult mai selectiv in ceea ce priveste serviciile de gazduire. Poti alege servere dedicate deoarece au multiple avantaje pentru optimizarea site-ului (SEO), iti permit accesul la un panou de control pentru un mai mare control asupra serverului, poti alege softurile care vrei sa ruleze, dar cel mai important aspect este, desigur, faptul ca tu esti singurul utilizator.

In cazul gazduirii partajate, va trebui sa imparti toate resursele cu alte site-uri, controlul asupra serverului este redus sau lipseste in totalitate, ofertele sunt ceva mai greu de upgradat, iar in cazul unui atac informatic, toate site-urile gazduite ar putea fi afectate. Desigur, exista diferente si in ceea ce priveste timpul de incarcare al paginilor, spatiul de stocare si trafic.

Aceasta solutie poate fi mai avantajoasa, insa, din punct de vedere financiar, mai ales in cazul site-urilor mici, care nu au nevoie de foarte multe configurari. Pentru bloguri, exista si optiunea gazduirii gratuite, pe platforme speciale precum WordPress. Totusi, dezavantajul este interfata de admninistrare care nu permite prea multe modificari, precum si lipsa de profesionalism pe care o induce clientilor (daca este vorba despre o firma sau un brand). Asadar, cea mai buna alegere pentru site-ul tau ar trebui sa fie un sistem de gazduire platita, daca iti doresti cu adevarat sa reusesti in domeniul online. Acelasi lucru este valabil si pentru magazinele e-commerce, aplicatii web sau orice alte servicii pe care le poti oferi prin intermediul website-ului tau.

Daca iti doresti un control sporit asupra gazduirii site-ului, dar nu ai un buget foarte mare la dispozitie, poti sa profiti de reduceri servere dedicate, oferite frecvent de catre unii furnizori.

Sursa foto : rpl.lv

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

On Key

Citeste si

Ce faci la interviu ?

Se apropie sfarsitul anului universitar, iar cei mai silitori studenti dintre voi vor prefera sa munceasca in vacanta de vara. In cazul in care ati

Street Food Festival la Iasi 23 sept

Street Food Festival, primul eveniment din România dedicat mâncării stradale, își parchează bucătăriile între 23 și 25 septembrie la Palas Mall, Iași. După ce la

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.