Google planuieste sa foloseasca drone pentru transport

Gigantul Google planuieste sa introduca pe piata drone pentru a livra echipamentele. Un astfel de serviciu fara pilot este in testare de aproximativ doi ani, conform „Financial Times”. Compania a anuntat ca experimentele au fost incununate de succes.

Dronele folosite pentru teste au resusit sa livreze perfect 30 de produse, printre care o trusa de prim ajutor, o sticla de apa si mancare pentru caini. Primul dispozitiv a transportat pe distanta de un kilometru cateva batoane de ciocolata.

Potrivit unui comunicat al Google: „Vehiculele zburătoare autonome ar putea deschide o cu totul nouă perspectivă asupra modului de a muta lucrurile – incluzând aici alternative mai rapide, mai ieftine şi care consumă mai puţine resurse în comparaţie cu mijloacele pe care le avem la dispoziţie astăzi”.

Prototipurile create au 1.5 m in lungime si 0.8 m in inaltime, iar in zbor pot atinge si altitudinea de 60 m. Astfel, Google continua intrecerea cu Amazon, care a declarat anul trecut ca doreste sa construiasca o tehnologie care sa livreze clientilor produsele prin intermediul dronelor.
Sursa foto: www.techtimes.com

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

On Key

Citeste si

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.