Idei pentru transformarea casei într-una inteligentă

Idei Pentru Transformarea Casei într Una Inteligentă

Casele inteligente sunt vedetele tehnologiei actuale, într-o continuă evoluție, gândite să ne ofere siguranță și confort. Deoarece tehnologia a ajuns să facă parte din viața noastră de zi cu zi, de ce să nu ne dotăm și casele cu sisteme smart? Pe lângă siguranță și confort, implementarea acestei tehnologii în casa noastră ne va ajuta să facem economie la facturi, devenind astfel o necesitate, nu doar un moft.

Conceptul de smart home se referă la tipurile de case moderne care implementează sisteme de ultimă generație pentru a îmbunătați traiul utilizatorilor. În funcție de tehnologia prezentă în interiorul locuinței, există mai multe tipuri de case inteligente: în primul rând, sunt cele care au în dotare electrocasnice și aparate de entertainment smart, apoi mai există casele dotate cu aparate care comunică între ele, dar și cele care includ rețele accesibile de la distanță prin smartphone; cele mai performante sunt casele care citesc comportamentul utilizatorilor și le anticipează nevoile (opresc căldura, pornesc alarmele și luminile la anumite ore etc).

Dacă ești la început de drum în transformarea casei într-una inteligentă investește în electrocasnice și electronice care pot fi controlate simplu, centralizat sau de la distanță, poti să începi cu următoarele idei:

  1. Termostat programabil și conectat la internet. Prin intermediul unei aplicații de pe smartphone poți porni centrala cu jumătate de oră înainte să ajungi acasă. Te asiguri astfel că nu vei consuma inutil energie între timp. În funție de marcă, vei putea vedea și diferite grafice energetice și îți vei putea face o idee de ansamblu asupra consumului.
  2. Intrerupator cu touch. Acesta este rezistent la zgârieruri, umezeală și praf, oferindu-i casei tale un plus de rafinament și confort. Există varianta simplă, dar și întrerupătoare cu touch conectate la wireless, cu telecomandă inclusă. Acesta poate fi acționat direct de la întrerupător prin simpla atingere, de la telecomandă, de pe telefon prin aplicație sau chiar vocal cu Google Home sau Amazon Alexa.
  3. Schimbă prizele clasice cu cele inteligente. Majoritatea aparatelor electrice conectate la priză consumă energie chiar dacă nu sunt utilizate în mod activ. Prizele inteligente te vor scăpa de acest consum constant, ofeindu-ți posibilitatea de a controla consumul de la distanță; de asemenea, poți stabili reguli automate pentru acest tip de utilizare a energiei, care să se potrivească stilului tău de viață și obiceiurilor tale de consum.
  4. Camere video pentru supraveghere și siguranță. Nu trebuie să îți transformi casa într-un platou de filmare, dar pentru siguranța căminului tău, este indicat să îți instalezi un sistem de supraveghere pentru exterior. Acestea sunt foarte populare, ușor de folosit și mai ieftine decât te-ai aștepta.
  5. Becuri cu LED. Acest pas este unul primordial, și dacă nu l-ai făcut deja este timpul să acționezi. Înlocuiește becurile clasice cu becuri LED, deoarece aceste becuri consumă mult mai puțin decât cele normale ( cu până 50% mai puțin) și rezistă zeci de ani.

Dacă ai visat vreodată să trăiești într-o casă a viitorului, aceste idei sunt numai începutul a ceea ce poți realiza.  Tehnologia smart a crescut foarte mult și este încă în dezvoltare, iar casele sunt mai pregătite ca oricând să fie automatizate.

Comentarii

comments

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fourteen − six =

On Key

Citeste si

Beneficiile muzicii pentru copii

Muzica reprezinta un aspect important din viața noastră, fie că suntem adulți, fie copii. Este limba universală prin care ne exprimăm starea de spirit, emoțiile,

Specializări noi la USAMV Iași

În cel mai recent studiu despre identificarea domeniilor de viitor privind integrarea pe piața muncii, efectuat în anul 2014, agronomia deschide topul acestora. Iată că

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.