Imprimanta 3d – o minune a tehnologiei moderne

Cele mai interesante inventii din ultima perioada sunt aceste imprimante 3d, care pot da forma obiectelor pe care le printeaza. Pentru a “copia” un obiect acesta trebuie initial scanat, cu o acuratete de circa 40 de microni. Imaginea este apoi trimisa catre imprimanta care nu foloseste cerneala, ci un compus special care este initial o pulbere si care se intareste ulterior cu ajutorul unei rasini.

Daca la inceput o imprimanta 3d costa 50 000 dolari acum poti achizitiona una si cu 1000 euro.  Spre exemplu o companie americana a creat o imprimanta destinata publicului larg, ce costa 1700 euro, si poate crea diferite obiecte strat cu strat. MakerBot Replicator 2 se vrea a fi cea mai buna imprimanta de birou.

Imprimanta 3d ce poate ridica o casa

Alta inventie inedita este Contour Crafting, care poate ridica o casa. Inventatorul ei spune ca imprimanta va fi montata pe niste stalpi inalti de sustinere si va fi marita la o scara de dimensiunea unei cladiri.
Daca proiectul va fi un succes si va prinde la public, este posibil sa nu mai fie nevoie de muncitori in acest sector.

Ce mai poti realiza cu o imprimanta 3d?

Cu o imprimanta 3D si o imaginatie bogata se poate crea cam totul, de la lentile pentru aparatul foto pana la carcase de smartphone, haine, ceasuri sau jucarii. Unii au dus tehnica atat de departe incat au printat chitare electrice, roboti, arme sau chiar proteze. Culmea, in 2008 a fost creata chiar si o imprimanta capabila sa printeze 3D o alta imprimanta 3D.

Imprimante 3d in Romania

Un student din Galati a asamblat de la zero, o imprimanta 3d iar asamblarea ei a costat 6000 lei. Acesta a fost folosita la imprimarea de rotite dintate, piese de sah si statui in miniatura.

Daca pana acum foloseam imprimante traditionale si grija principala era sa avem mereu consumabile copiatoare, tendintele se schimba si cine stie ce ne rezerva viitorul.

Sursa foto : blogimg.jp

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

eighteen − five =

On Key

Citeste si

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.