iPhone-ul va avea un ‘mod noapte’ în curând. Ce înseamnă asta?

Versiunea beta a iOS 9.3 include modul Night Shift, „schimbul de noapte” – asta inseamna ca ecranul de pe iPhone sau iPad se va schimba automat pe timpul noptii, din culoare albastra in culoare galbena.

„Night Shift foloseste ceasul device-ului tau iOS si geolocalizarea pentru a determina cand apune soarele in zona in care te aflii. Apoi trece automat la culori mai calde pe display, fiind astfel mai putin solicitant pentru ochii tai” au spus cei de la Apple.

Conform cercetarilor, companiile de tech fac display-uri mai luminoase, cu mai multa culoare albastra, pentru a creste eficienta in timpul zilei, insa acest lucru afecteaza productivitatea si somnul. Lumina albastra opreste melatonina, un hormon care ne aduce aminte sa dormim in fiecare noapte.

Astfel, folosirea device-urilor inainte de somn poate afecta performanta noastra din timpul zilei pentru ca expunerea la lumina albastra schimb ritmul natural al corpului.

Momentan, Night Shift este disponibil doar pentru dezvoltatorii care au descarcat versiunea beta a iOS 9.3. Va mai dura ceva pana cand noua versiune a sistemului de operare va fi disponibila pentru public.

Device-urile care vor avea Night Shift sunt: iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPad: mini 2, 3, 4, Air, Air 2 si Pro.

Sursa: yoda.ro

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

On Key

Citeste si

EUROINVENT 2016 la Palas Mall

Cea de a 8-a ediție a Expoziției Europene a Creativității și Inovării EUROINVENT are loc la Iași, în Atrium Palas Mall, între 19 și 21

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.