Laptop nou vs. laptop second hand si care sunt tendintele printre studenti

S-a creat un mit si o poveste ce continua despre starea financiara a studentilor. Se spune adesea ca au un nivel scazut, chiar sub medie, ca sunt intretinuti si prin urmare nu isi permit prea multe. Situatia de fapt poate caracteriza foarte bine cazul oricarui elev, student sau chiar si a unui adult in toata firea. Fiind o perioada de tranzitie, nu isi permit sa faca mari investitii, dar asta nu inseamna ca se multumesc cu putin. Poate cu mai ieftin, insa nu cu putin.

La capitolul must have, un student bifeaza nevoia de un laptop ca si cand ar fi manualul fara de care nu se poate studia, ca si cand ar fi cursul de care depinde viata lor de studenti. Un laptop este in zilele noastre cel care cuprinde informatiile necesare stocate si la indemana. Nici ca ar mai trebuie sa specificam acest lucru. Daca e musai, atunci pretentiile sigur sunt multiple. Ce ar alege un student intre nou si vechi, intre reconditionat si nou, intre second hand si brand de renume, laptop primit pachet direct din magazin?

Poate ca surprinzator sau nu, mare parte din studenti alege varianta de laptop second hand. Asta pentru ca vin cu marele avantaj de pret, o suma notabil mai mica fata de optiunile clasice din magazine. Nu trebuie sa se impovareze cu rate sau orice alta forma de imprumut. Vin cu garantie si in termeni calivativi ca si orice alt tip de laptop, nou. Deci un student nu are nimic de pierdut alegand o astfel de varianta.

Pentru cei care stiu cat de mult conteaza o investitie de acest gen, pentru cei care nu ravnesc dupa ultimele aparitii si pun mai mult pret pe functionalitate si pe accesibilitate din toate punctele de vedere, un laptop second hand este varianta optima. Asa se face ca in medie cel putin 55% dintre studenti aleg aceasta varianta. Alti 10% ar avea dubii, insa daca oferta este una incantatoare atunci ar accepta si aceasta cale.

Preferintele sunt diverse. Insa pentru un student care stie ce anume cauta situatia este clara: se alege varianta de second hand in conditiile in care totul reprezinta o achizitie fara repros: legal, usor, rapid si accesibil. Sunt termeni pe care sa nu ii ignore nimeni, mai cu seama pentru ca definesc calitatea produsului. Maria, studenta in anul 2, spune: “Am trecut de etapa in care second hand inseamna ceva prost facut. Daca a mai fost folosit nu ma deranjeaza, doar sa nu fie un fake.” La ce se refera? Pe sistem individual, sa iti achizitionezi un laptop second spre exemplu e ca si schimbul de manuale mai vechi: aparent e bun, dar filele sunt cam uzate. Asa ca neincrederea porneste tocmai de aici.

Insa, in conditiile in care industria de acest gen s-a dezvoltat atat de mult, este clar ca si optiunile sunt mai avantajoase. Un laptop second hand sau dupa caz refurbished – cum modern sunt definite, prin englezisme – este furnizat cu garantie, accesorii si tot ce trebuie, ba chiar si cu posibilitatea de a-l returna cand nu corespunde sau se dovedeste a fi…fake. Gasesti optiuni de acest gen si la Diablos Computer spre exemplu; o nisa ce infloreste pentru ca se tine clar de nota de calitate in servicii. Ai transport gratuit, dupa caz si comanda, ai extragarantie in caz de retur si nu numai. Asta dovedeste inca o data ca o afacere de acest tip merge ca pe roate. Merge pentru ca interesul publicului este unul crescut.

Nou place tuturor. Insa un raport mai bun la calitate-pret-investitie, mai ales pentru tineri, studenti, se defineste mai degraba prin varianta second hand.

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

On Key

Citeste si

Totul despre tatuajul sprancenelor

Nu exista femeie care sa nu isi doreasca sprancene perfecte, deoarece acestea definesc trasaturile si evidentiaza frumusetea ochilor. Aspectul sprancenelor este esential in simetria fetei,

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.