Lucruri WOW despre telefoane mobile

Aparitia primului telefon mobil a fost un moment istoric, care a schimbat definitiv modul in care evolueaza lumea. Nimeni nu si-ar fi inchipuit in urma cu 50 de ani ca oamenii vor putea sa comunice video indiferent de coltul lumii in care se afla, ca intr-un dispozitiv de doar 200 d grame vor putea fi gasite aproape toate informatiile lumii si ca fiecare om va ave in buzunar u astfel de dispozitiv.

Evolutia a fost una rapida si continua si s-a conturat atat in ceea ce priveste dispozitivele, cat si in ceea ce priveste abonamentele mobile. Compararea abonamentelor mobile (mobilabonnement sammenligning) de astazi cu cele din urma cu doar 15 ani dezvaluie diferente incredibile. Diferente si mai incredibile sunt intre telefoanele mobile de astazi si cele din urma cu 15 ani. Tocmai de aceea, merita trecute in revista cateva lucruri wow despre telefoane si abonamente mobile.

Statistici si istoria telefoniei mobile

Conform celor de la telefony.dk, putini stiu ca primul telefon mobil a aparut in anul 1973, adica in urma cu 5 de ani. Tehnic era un telefon mobil, insa nu avea prea multe de a face cu dispozitivele pe care le folosim astazi. Era mult mai mare, fiind aproape imposibil de carat de o singura persoana, insa era mobil.

In cea ce priveste telefoanele inteligente, acestea au aparut 25 de ani mai tarziu, mai exact in 1997. Ericsson GS88 Penelope era smart, insa in comparatie cu un telefon mobil pare o simpla piesa de muzeu.

Statisticile arata ca telefonul care s-a vandut cel mai mult de-a lungul istoriei a fost Nokia 1100, in nu mai putin de 250 de milioane de exemplare. Tot statisticile arata ca ne verificam telefonul de 150 de ori in fiecare zi si ca 200 de milioane de oameni sufera de nomophobie, care se defineste drept frica de a-ti lasa telefonul acasa.

Lucruri wow din prezentul telefoniei mobile

Furnizorii si producatorii de telefonie mobila se lupta in continuu pentru suprematie. Astfel, daca in trecut parea aproape imposibil ca un copil sa aiba un abonament mobil, astazi majoritatea furnizorilor ofera posibilitatea de achizitie a unui abonament ieftin pentru copii (billig mobilabonnement til børn).

In ceea ce priveste costurile, acestea au scazut considerabil. Cel mai bun abonament mobil nu costa mai mult de cateva zeci de dolari si ofera beneficii nelimitate. Practic, cei care opteaza pentru un astfel de abonament au internet, minute, muzica, filme si orice serviciu disponibil pe mobil absolut nelimitat.

Alte lucruri WOW

  • In Finlanda exista un sport care presupune aruncarea telefoanelor mobile;
  • Exista un telefon mobil care se afla in spatiu. Acesta este un Google Nexus Phone si a fost trimis in spatiu de Universitatea din Surrey pentru a-i testa rezistenta;
  • Termenul de Bluetooth vine de la un rege Danez si Norvegian pe care il chema Harald Bluetooth. Acesta era cunoscut pentru abilitatile sale de comunicare.
  • Un telefon mobil contine mai multe bacterii decat un capac de WC
  • Un telefon mobil de astazi are o putere mult mai mare decat avea Apollo 11, nava care a aterizat pe Luna..

Lista poate continua. Ideea este simpla: telefoanele mobile de astazi sunt impresionante si exista sanse ca cele de peste 10 sau 15 ani sa fie si mai impresionante. Ramane doar sa vedem cum vor evolua lucrurile.

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

two × one =

On Key

Citeste si

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.