Programe necesare pentru a naviga pe net in siguranta

Navigarea pe Internet a devenit distractia preferata a oricui, insa nu toata lumea stie cum isi poate proteja computerul, atunci cand acceseaza site-uri – multi renunta chiar la masuri de siguranta, sperand ca nu se intampla nimic rau.

Cu toate acestea, cu totii avem un prieten care a ramas (uneori si de mai multe ori) fara cont de Facebook, Yahoo sau Paypal, din cauza unui hacker sau pur si simplu din cauza unui virus.

Pentru a mentine intimitatea utilizatorului, dar si „sanatatea” calculatorului, e nevoie de paznici, iar acestea pot fi, dupa caz, programe antivirus, firewall, parolele, sau programele de curatat cookies.

CCleaner
CCleaner este primul program de care are nevoie orice amator de web. E gratis, e rapid si te scapa de toti ochii curiosi care ar dori sa vada ce site-uri ai vizitat.

Antivirus
Antivirusul este esential pentru orice computer, insa este si cel mai des trecut cu vederea. Daca nu iti permiti sa dai banii pe un antivirus, te poti rezuma la versiunile gratuite ale Avast sau NOD32 – nu e destul, insa asigura protectie impotriva unor amenintari.

Conform unui top realizat de revista PC World in 2011, printre cele mai bune programe gratis sunt si Avira, PCWorld Rating Microsoft Security Essentials 1.0, Panda Cloud Antivirus si Comodo Internet Security Premium 5.0.

Firewall si protectie in retea
Un firewall bun te poate scuti de multe dureri de cap – virusi, dar si malware si alte amenintari pot fi eliminate prin simpla activare a firewall-ului din setarile Windows, arata ghidul Universitatii din Texas privind securitatea.

Private Browsing
O practica buna cand vine vorba de browsing este pastrarea intimitatii prin selectarea modului de Private Browsing. La browser-ul Chrome, se selecteaza optiunea „Incognito”, la Internet Explorer „InPrivate Browsing”, iar la Opera „Private Tab/Window”. Optiunile respective permit ca browser-ul sa nu salveze diverse informatii pe computer.

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

On Key

Citeste si

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.