Sectorul de gaming, unul dintre cele mai vanate de studentii IT-isti

Gamingul atrage din ce in ce mai mult atentia celor care sunt pasionati de IT, lucru cat se poate de normal in conditiile in care exista peste 2,2 miliarde de gameri la nivel mondial. In ultimii ani, jocuri precum PUGB au reusit sa atinga recorduri impresionante, cum ar fi prezenta a 1.3 milioane de oameni in acelasi timp pe platforma. PUGB nu este singurul joc popular, insa. Exista si Apex Legends care concureaza puternic cu acesta, dar si jocuri de strategie sau mai nou jocuri de Virtual Reality, care cuceresc oamenii.

Cum evolueaza piata de gaming?

Pentru a descoperi evolutia pietei de gaming, cei de la Battlelog.co evidentiaza cateva cifre importante:

Aproximativ 7000 dintre cei peste 100000 de angajati din IT in Romania lucreaza in sectorul gaming, la nivel local existand peste 50 de studiouri de jocuri.

Cu venituri de peste 153 de milioane de euro, piata de gaming din Romania este abia pe locul 47 in lume. La nivel mondial, incasarile pentru jocuri ajung la aproape 100 de miliarde de euro.

Segmentul de mobile devine din ce in ce mai profitabil, jocurile pe smartphone si tableta castigand o popularitate din ce in ce mai mare. Astfel, in 2018 s-au vandut cu aproape 20% mai multe jocuri pe mobil decat in 2017.

Cu astfel de statistici, viitorul gamingului suna foarte bine si chiar prezentul este cat se poate de promitator. Multe jocuri video au trecut de mult de stadiul de simplu instrument pentru relaxare si au devenit adevarate surse de venit. In eSports, spre exemplu, exista jucatori care castiga mai multi bani decat o fac jucatorii profesionisti de fotbal din Liga I, iar lucrurile evolueaza constant.

Citeste si: Joburile pentru care poți lucra de acasă

Pentru 2019, cel de la Newzo au preconizat ca vanzarile de jocuri la nivel mondial vor ajunge la aproape 140 de miliarde de dolari iar pana in 2021 vor depasi 180 de miliarde de dolari.

De ce sunt jocurile video atat de atractive?

Motivele sunt numeroase, insa cel mai important este faptul ca dezvoltatorii inteleg cu exactitate cum functioneaza creierul uman.

Cei care dezvolta jocuri se bazeaza pe motivatia oamenilor de a dezvolta si de a realiza lucruri din ce in ce mai complexe, de a avea o misiune sau de a crea si de a primi feedback. De asemenea, se bazeaza pe motivatia impredictibilitatii si pe curiozitate, o caracteristica foarte importanta a fiecarui om in parte.

Gamingul este un fenomen gigant, cu competitii, ierarhii, locuri de munca foarte diverse si sume impresionante de bani. Exista chiar si turnee care au in prim plan jocuri precum PUGB sau Counter-Strike iar jucatorii semneaza contracte serioase cu echipele de gaming. In 2017, spre exemplu, Jay Won, un tanar de doar 17 ani a semnat un contract de 150 000 de dolari pe an plus optiuni de partajare a castigurilor, doar pentru a se juca alaturi de echipa NRG eSports.

Care sunt cele mai populare jocuri din lume in acest moment?

Cel mai popular joc este League Of Legends, urmat e Counter Strike si Dota. Pe lista mai sunt si Apex Legends, Pugb, Fifa 18, Call of Duty sau Gears of War.

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

On Key

Citeste si

A fost lansat proiectul Romania Educata

„România Educată” este proiectul național inițiat de Președintele României menit să susțină reașezarea societății pe valori, dezvoltarea unei culturi a succesului bazată pe performanță, muncă,

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.