Sfaturi pentru eficienta energetica a unitatii de aer conditionat

Iata cum va puteti ajuta instalatia de aer conditionat sa functioneze mai eficient pe toata perioada verii.

Pastrati-o curata.

Eliminati orice frunze sau resturi din jurul unitatii, in mod regulat si asigurati-va ca bobinele sistemului raman curate. Verificati daca aripioarele condensatorului sunt indoite si daca gasiti vreuna, indreptati-o cu un pieptene fin. Asigurati-va ca ati oprit alimentarea cu energie a unitatii inainte de a inspecta sau indreptarea aripioarele condensatorului.

Plantati umbra.

Arborii si arbustii pot adaposti casa dumneavoastra- si condensatorul instalatiei de aer conditionat – de caldura soarelui. Casa ta va ramane mai rece, iar instalatia de aer conditionat va functiona mai eficient.

Pastreaza aerul rece in interior.

Fereste-te de imbinarile neetanse care se pot dezvolta in jurul ferestrelor si usilor. Caldura verii poate provoca uscarea si craparea tamplariei vechi. Utilizati o lumanare pentru a detecta curentii de aer si instalati o noua izolatie oriunde este nevoie. Asigurati-va ca toate ferestrele si usile sunt inchise atunci cand aerul conditionat este pornit.

Ca intotdeauna, puteti conta pe asistenta profesionala, daca instalatia de aer conditionat are nevoie de service. Ei vor diagnostica problema, determina ce este necesar pentru a restabili unitatea la eficienta normala si sfatui cu privire la orice cheltuieli care nu sunt acoperite pentru care ati putea fi responsabil.

Solutii rapide si usoare pentru a economisi bani

Luna dupa luna veti plati factura de energie si se pare ca aceste costuri vor creste din ce in ce mai mult. Din fericire, exista cateva modificari usor de facut pentru a ajuta la reducerea consumului de energie, ceea ce va reduce factura si va va ajta sa economisiti bani.

  1. Una dintre cele mai simple metode de a reduce facturile de energie este profitand de lumina soarelui. In loc de a aprinde automat luminile in fiecare camera in fiecare dimineata, deschideti fereastra si lasati soarele sa intre inainte de a va decide daca luminile trebuie pornite.
  2. Un termostat programabil este un alt mod de a reduce facturile si poate fi deja in casa ta, dar nu este in uz. In cazul in care termostatul poate fi programat, setati temperatura de zi si de noapte si pentru atunci cand sunteti si nu sunteti acasa. In acest fel, nu va fi nevoie sa raceasca o casa goala.
  3. Un amortizor gonflabil pentru cosul de fum care poate reduce pierderile de caldura, pe timp de iarnaa.
  4. Izolarea sistemului de incalzire a apei poate reduce pierderile de energie cu aproximativ 25-45 la suta, adaugand la economii, in fiecare luna.
  5. Inlocuirea filtrului de aer poate ajuta la mentinerea sistemului de aer conditionat cat mai curat si mai eficient posibil, contribuind la reducerea atat a facturii de energie si uzura unitatii.

Aceste cinci remedieri simple sunt destul de usor incat sa nu solicite un profesionist si va pot ajuta sa economisiti bani in fiecare luna. Poate ca vor inspira chiar si niste solutii economice proprii!

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

1 × five =

On Key

Citeste si

IAŞI GUITAR FESTIVAL 2016

IAŞI Guitar Festival 2016 vă invită la cea de-a IX-a ediţie a evenimentului, în intervalul 18-19 noiembrie, la Casa de Cultură a Studenţilor Iași. Invitat

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.