Site-uri de tutoriale de unde poti invata gratuit

invata gratuit din tutoriale online

Orice facultate ai urma, sunt anumite programe pentru calculator pe care trebuie sa le cunosti si care te pot ajuta in viata de zi cu zi. Printre acestea se numara Microsoft Excel, Photoshop, un limbaj de programare (Html, Java, php) si una sau mai multe limbi straine.

Bineinteles ca poti urma cursuri la firme specializate, dar pentru acesta trebuie sa platesti de la cateva zeci pana la mii de euro, pentru limbajele mai complexe. Va prezentam o serie de site-uri de unde puteti invata gratuit cu ajutorul imaginilor sau a videoclipurilor puse la dispozitie.

1. Invata o limba straina

Orice activitate doresti sa urmezi dupa terminea facultatii este necesar sa cunosti mai mult de o limba straina. Ca sa poti lucra pe calculator trebuie sa stii cel putin engleza, asa ca va recomandam : http://www.livemocha.com/.

Dureza cateva secunde crearea unui cont ( te poti loga si cu contul de Facebook) si poti incepe sa inveti toate limbile pamantului.

Alte site-uri despre gramatica limbii engleze : http://www.academia-de-engleza.ro si http://www.marplo.net/engleza

2.Microsoft Excel

Cu totii stim ca excel-ul este unul din cele mai folosite programe din pachetul Microsoft Office. Acesta se invata in toate facultatile din Romania, dar este folositor si in viata de zi cu zi. In acest tutorial vei studia anumite formule putin mai complexe decat simpli operatori. De fapt, formulele din aceasta sectiune nu sunt deloc formule, ele sunt functii. Nu te lasa inselat de nume: o functie te ajuta sa calculezi ceva.

Tuturialul contine poze, pentru fiecare functie explicata si poate fi accesat aici : http://phantoms.ro/post66282.html

3. Adobe Photoshop

Daca studiati Comunicare si Relatii Publice, este bine sa invatati Adobe Photoshop pentru a sti sa creati un print de la zero, adica de la idee pana la produsul finit. Daca studiati Jurnalism, va poate fi folositor un program ca Adobe InDesign – astfel veti sti nu numai sa redactati un articol, ci veti avea si cunostinte de DTP. Cu Photoshop puteti crea : machete, logo-uri, pliante, bannere, flayere, carti de vizita si chiar site-uri intregi.

Gasiti aici 30 de tutoriale pentru photoshop : http://www.photoshopromania.ro/tutoriale/30-de-tutoriale-photoshop-excelente-pentru-incepatori/

4. HTML + CSS

Html sau HyperText Markup Language este unul dintre cele mai vechi limbaje de programare web. Cu CSS putem stabili culoarea, marimea si fontul textului, deasemenea putem crea un layout (un suport pentru elementele HTML) personalizat adaugand margine culoare sau imagine de fond si multe altele. Cu html si css putem crea site-uri de complexitate medie.

Tutorial Html – http://www.tutorialehtml.com/htmlt/intro.php

Tutorial CSS – http://www.tutorialehtml.com/tutoriale-css/introducere-in-css.php

5. Java, C++, Php

Limbajele de programare sunt ceva mai complexe si se adreseaza in special celor pasionati de acest domeniu. Iata cateva site-uri interesante:

Tutoriale PHP – http://etutoriale.ro/articles/93/1/Tutorial-complet-PHP/

Tutoriale video C++ – http://www.worldit.info/articole/tutoriale-video-c-in-limba-romana/

Notiuni introductie Java – http://www.bitcell.info/tutoriale-java-t677.html

Alte resurse gratuite (in engleza) :

Khan Academy: peste 3000 de lectii din domenii ca matematica, stiintele economice, stiintele umaniste si altele.

Lifehacker University: foarte multe lectii structurate

You Tube Edu: partea educationala a Youtube

 

Stii si alte resurse online gratuite? Spune-ne si noua! Lasa un comentariu la acest articol sau scrie-ne pe [email protected]

Sursa foto : houseoftim.com/

Comentarii

comments

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fifteen − 4 =

On Key

Citeste si

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.