Ti se descarca telefonul repede? Ce trebuie sa faci ca sa tina bateria mai mult

Fie ca ai un telefon cu Android sau un iPhone, probabil ca ai observat ca bateria terminalului se descarca destul de repede. Accesul la internet, jocurile si alte aplicatii cer multe resurse si de multe ori ramai fara energie pentru lucruri simple si importante cum ar fi un apel sau un sms.


Ce poti face pentru a-ti “ajuta” telefonul, conform it.bzi.ro?

In primul rand, aminteste-ti ca nu e suficient sa inchizi ecranul telefonului pentru a opri si aplicatiile care ruleaza in spate. Cauta un program task manager si inchide-le manual una cate una, ca sa ai control asupra resurselor telefonului.

(P) Tot ce ai nevoie pentru telefonul tau mobil

Alte idei pe care sa le iei in considerare:

1. Inchide GPSul cand nu il folosesti. Desi e foarte utila, aceasta aplicatie este o mare consumatoare de energie, deci evita sa o lasi “pornita” daca nu ai nevoie cu adevarat de ea.

2. Inchide Bluetooth-ul daca nu-l folosesti. Cauta ‘Bluetooth toggle widget’ in magazinul de aplicatii si pune-ti un widget pe home screen care sa te ajute sa inchizi/deschizi usor acest feature.

3. Conexiunea Wi-Fi nu trebuie sa ramana tot timpul pornita. Daca ai iesit din aria de acoperire a retelei inchide-o pentru ca telefonul va incerca in continuu sa caute o retea, folosind resurse inutil.

4. Opreste conexiunea 3G daca observi ca telefonul tau e derutat si trece de la 3G la GSM si inapoi la intervale scurte de timp. Alege sa folosesti GSM by default din setari.

5. Ajusteaza luminozitatea ecranului, timerul care contorizeaza in cat timp se inchide ecranul si alege un wallpaper fix si inchis la culoare, mai ales daca ai ecran AMOLED.

6. Redu la minim intervalele pentru actualizari automate ale sistemului.

7. Incarca-ti bateria telefonului prin USB daca ai aceasta posibilitate. Se va incarca mai greu, dar creste durata de viata a bateriei.

8. Invata sa folosesti din cand modul „Do not Disturb“. Iti va opri toate notificarile si ecranul deviceului nu se va mai aprinde la orice alerta.

9. Daca esti intr-o zona in care stii ca nu ai semnal, activeaza modul Avion pentru a stopa incercarile telefonului de a cauta o retea incontinuu.

Comentarii

comments

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eight − 8 =

On Key

Citeste si

Concert de Craciun la UAIC

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași vă invită mâine, 22 decembrie 2016, de la ora 15.00, în Aula Magna „Mihai Eminescu”, la Concertul de Crăciun.

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.