Videointerfoanele si importanta lor pentru securizarea locuintei

Conform unor statistici oferite de Politia Romana, in primul trimestru din anul 2014 au fost peste 9.700 de furturi din locuinţe, dintre care 40-45% au fost în mediul urban, majoritatea la blocuri, respectiv apartamente şi boxe.

Furturile au loc pe fondul uşilor neasigurate sau prin împrietenirea hoţilor cu proprietarii, pretinzând că sunt de la diverse instituţii sau companii de utilităţi, dar şi prin spargerea efectivă a locuinţei. Furturile din locuinţă înregistrate prin escaladarea obstacolelor, forţarea uşilor sau ferestrelor, folosirea unor chei potrivite sau chiar a celor originale, spargerea zidurilor, acoperişurilor sau podelelor reprezintă 63% din totalul acestora. Restul sunt comise prin acces liber, adică hoţii au profitat de neatenţia sau neglijenţa proprietarilor care au lăsat geamurile sau uşile deschise

Daca nu vrei sa faci si tu parte din aceste statistici, ar fi bine sa-ti iei masurile necesare pentru protectia locuintei. Ultima tehnologie disponibila pentru protectia locuintei este videointerfonul.

Ce este un videointefon?
videointerfon
Videointerfonul este practic un interfon care pe langa autentificarea audio iti ofera si autentificare video. Tehnologia folosita pe videointerfoane iti permite sa vezi cine iti suna la usa.

Tipuri de videointerfoane

• Videointerfoane analogice sunt primele astfel de dispozitive care au aparut pe piata. Se conecteaza la sursa cu ajutorul cablurilor;

• Videointerfoane color sunt varianta de top care costa mai mult dar ofera si detalii concludente.

• Videointerfoane de exterior sunt destinate spatiilor externe, rezistente la intemperii si la alti factori externi.

• Videointerfoane de interior se folosesc in mod special pentru supravegherea bebelusilor.

• Videointerfoane wireless sau fara fir, ideale pentru locurile unde nu se doreste cablarea. Comunicarea video si audio se face wireless iar instalarea acestor tipuri de videointerfoane este extrem de simpla.

• Videointerfoane IP se pot conecta cu usurinta la internet, in asa fel incat sa poti sa le urmaresti inclusiv de la distanta.

Ce beneficii ofera un videointerfon?

• Poti avea un control mult mai bun asupra tuturor persoanelor care intra sau ies din cladirea pe care o supraveghezi. Astfel, ori de cate ori cineva suna, poti sa il auzi si sa il vezi. In felul acesta poti sa iti dai seama daca este o persoana periculoasa sau nu si ii poti descoperi intentiile cu o mult mai mare usurinta.

• Ai un istoric asupra tuturor persoanelor care au intrat si au iesit din cladire. In cazul in care se intampla vreo infractiune in cladirea supravegheata, videointerfonul ofera un istoric al tuturor persoanelor care au intrat si care au iesit, in asa fel incat iti vei putea da seama destul de repede cine a fost cel vinovat.

• Copiii se bucura de o siguranta mult mai mare. Daca ai copii si obisnuiesti sa ii lasi singuri, atunci stii ca acestia sunt destul de vulnerabili la persoanele straine. De regula, copiii au incredere in toata lumea si daca cineva le spune ca reprezinta o anumita persoana, tind sa creada totul pe cuvant. Daca si vad acea persoana, sansele sa deschida usa unei persoane necunoscute scad foarte mult.

• Poti sa vezi ceea ce se intampla in fata usii chiar si atunci cand nu esti acasa. Videointerfoanele moderne permit foarte multe lucruri, inclusiv controlul de la distanta. Asadar, daca cineva suna la videointerfon si nu esti acasa, poti sa descoperi cu usurinta direct pe un telefon mobil sau pe un computer.
tipuri de videointerfoane
Cat costa un videointerfon?

Preturile pentru videointerfoane difera in functie de tip si de producator. Un model entrylevel analogic are preturi incepand de la 350 lei pe cand un videointerfon IP ajunge si la 750 lei.
Sfatul nostru este sa nu va cranponati de pret avand in vedere ca siguranta bunurilor dumneavoastra este pe primul loc.

Tu ce parere ai de videointerfoane? Ti-ai monta unul ?

Comentarii

comments

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

thirteen − 9 =

On Key

Citeste si

Expozitii de design vestimentar

Weekend-ul acesta vă puteți delecta privirile și vă puteți relaxa vizitând cele două expoziții prezente în Iulius Mall, respectiv la Galeria de artă UAPR filiala

Alternative pentru Vama Veche

In ultimul timp Vama se schimba si nu mai e ce se asteapta toata lumea sa gaseasca. Prea multe hoteluri invadeaza plaja, prea multe masini

BROMANIA – Live Comedy Show

Clubul Interact Iasi vă invită la Casa de Cultura a Sindicatelor sambata, 31 octombrie 2015, de la ora 19:00 la cel mai tare show de