Conferință despre carieră pentru studenții de la Chimie, Fizică și Biologie

Cum este să conduci un întreg laborator de analize și care este importanța cercetării științifice în domeniul chimiei, fizicii și biologie – toate acestea vor fi împărtășite de Dr. Chim. Ioana Gabriela Dăscălescu, șefa Laboratorului de Analize a Apelor Uzate de la SC Apavital SA Iași, în cadrul unei conferințe dedicată carierei. Întâlnirea va avea loc marți, pe 16 decembrie, de la ora 16.00, în clădirea Romtelecom.

Evenimentul se adresează studenților și masteranzilor înscriși la Facultatea de Chimie şi Facultatea de Fizică, ce fac parte din grupul ţintă al proiectului “Studenţii de azi, profesioniştii de mâine”.

Puteţi şi voi participa GRATUIT în proiectul “Studenții de azi, profesioniștii de mâine” pentru a face de pe acum primii pași în angajare.

Proiectul vă oferă ocazia de a cunoaște companii relevante pentru domeniul vostru de studiu și de a-i întâlni pe cei care te vor angaja după absolvire. De asemenea, consilieri profesionişti vă vor ajuta să îți descoperi punctele forte, abilitățile și cariera potrivită și nu în ultimul rând, veţi lua parte la conferințe exclusiviste cu profesioniști de top. În plus, înscriindu-vă și participând la toate activitățile proiectului, primiţi 500 de lei drept subvenție din partea Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

Înscrieţi-vă în proiect aici: www.cariera.uvt.ro.

Înscrierile în proiect sunt deschise pentru studenţii din anul I şi II de la studii de licenţă, respectiv anul I de master de la facultăţile de: Economie și Administrarea Afacerilor, Fizică, Biologie, Chimie, Matematică, Psihologie și Litere.

Despre speaker: În ceea ce privește parcursul profesional, Ioana Gabriela Dăscălescu a trecut de la activitatea didactică în domeniul chimiei, la ingineria mediului și apoi la ingineria chimică, fiind în prezent la conducerea Laboratorului de Analize a Apelor Uzate de la SC Apavital SA Iași.

Absolventă a programului de licență al Facultății de Chimie – Fizică de la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași în anul 1995, Ioana Gabriela Dăscălescu decide să urmeze în 2003 programul de masterat Managementul mediului din cadrul Facultății de Inginerie Chimică și Protecția Mediului de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”. Ca mai apoi să își continue ascensiunea academică prin obținerea în acest an a titlului științific de doctor în Inginerie Chimică.

De altfel, Ioana Gabriela Dăscălescu face parte din echipa de cercetare de la Facultatea de Inginerie Chimică și Protecția Mediului, împreună cu care a primit premiul de excelență în cercetare în cadrul festivităților ”Zilele Universității Tehnice Gh. Asachi – 2014”. Activitatea sa de cercetare include domenii ca managementul resurselor de apă și managementul sistemelor de alimentare cu apă, precum și instrumente de cuantificare a calității apei. De asemenea, doctorul în inginerie chimică este autor și co-autor a șase lucrări publicate în reviste de specialitate naționale și internaționale. Fiind implicată în dezvoltarea și implementarea a șase programe și proiecte naționale și internaționale.

Sursă foto: 360.uaic.ro

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

one + nineteen =

On Key

Citeste si

Club de electronică pentru studenti

Clubul de Electronică este un cerc studențesc organizat de Liga Studenților Electroniști din Iași și are ca scop trecerea de la noțiunile de teorie, la

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.