Cum să mănânci de sărbători fără să te îngrași

Abia aștepți să guști din bucatele de pe masa îmbelșugată și delicioasă de Crăciun, dar ești în același timp dezamăgită când constați că după doar câteva zile de blugii nostri preferați incep sa ne cam stranga. Iata mai jos cateva trucuri istete pentru a manca fara a va ingrasa de sarbatori.

1.  Mănâncă cu plăcere – în loc să mănânci din plăcere, învață să mănânci cu plăcere. Nu te ghiftui pentru a te bucura cât mai mult de gustul mâncărurilor tale preferate de Crăciun, mănâncă puțin și savurează gustul preparatelor mestecând fiecare bucațică precum ar fi ultima prajitură din platou sau ultima bucată de friptură.

2. Mănâncă încet – mestecând încet vei putea să te bucuri pe săturate de gust și îi vei permite creierului să conștientizeze la timp că te-ai săturat. Dacă înfuleci mult și repede, nu vei avea timp să îți dai seama că te-ai săturat și te vei trezi sătul.

3. Nu mânca când ești stresat – stresul este principala cauză a mâncatului compulsiv, așa că, ține-te departe de mâncare în momentele în care te vei simți depășit de situație. În schimb, încearcă să te relaxezi, să te deconectezi ascultând niște muzicăsau făcând o scurtă plimbare.

4. Bea un pahar cu apă înainte de masă – este un truc care funcționează. S-a demonstrat prin studii că oamenii care beau un pahar de apă înainte de masă mănâncă mai puțin ulterior. Același efect îl poate avea și un măr mâncat cu 15-20 de minute înainte de masă.

5. Evită să bei prea mult alcool – un pahar de vin este perfect normal, însă evită băuturile dulci și cocktail-urile care sunt foarte bogate în zahăr. Chiar dacă apa plată nu este la fel de “gustoasă”, îți vei mulțumi că ai optat pentru ea după sărbători.

Sursă foto: healthy.kudika.ro

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

fifteen + 4 =

On Key

Citeste si

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.