Pasajul “Mihai Eminescu” a fost inaugurat

După şase amânări în decursul a doi ani, pasajul subteran de la Fundație a fost inaugurat pe 15 decembrie 2014. Construcția a început în februarie 2012 şi trebuia finalizată la începutul anului trecut. Firma care a câștigat licitația  a avut însă probleme financiare, astfel că lucrările au stagnat luni în șir, iar municipalitatea a decis să încredințeze proiectul unei alte societăți. În final, construcţia pasajului a ajuns să dureze 42 de luni şi a presupus o investiţie de 78 de milioane de lei.

Pasajului Mihai Eminescu, situat în centrul Iaşiului, are o lungime de 286 de metri, 5 metri înălțime și 10 metri lățime și are ca scop fluidizarea traficului rutier între bulevardele Păcurari şi Independenţei. Era considerată o investiţie necesară de către locuitorii orașului.

Municipalitatea din Iaşi a mediatizat intens în ultimele zile inaugurarea pasajului subteran din centrul oraşului, situat în faţa Bibliotecii Central-Universitare „Miahi Eminescu”. Unul dintre cele mai controversate proiecte ale Primăriei Iaşi a fost inaugurat cu festivism, deşi a fost întârziat cu peste doi ani de zile.

În ciuda întârzierii şi a nepopularităţii şantierului, care a stat deschis 3 ani şi jumătate în centrul Iaşiului, primarul Nichita a ţinut să inaugureze pasajul cu fast, care a inclus şi o ceremonie religioasă oficiată de ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

Sursă foto: 7est.ro

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

1 × three =

On Key

Citeste si

Concurs Yoyo in Iasi

Iasi, hai sa aratam ca si noi jonglam. Ia-ti cel mai bun yoyo, inarmeaza-te cu cele mai bune trick-uri si vino sa ne arati ce

Patru cămine studenţeşti noi la Iași

Guvernul, prin Compania Naţională de Investiţii (CNI) va finața proiecte prin care se vor construi patru cămine studențești pentru universitățile din Iași: Uni­versitatea Tehnică „Gheorghe

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.